Ο Lars Von Trier έκοψε ναρκωτικά και αλκοόλ και δεν ξέρει αν μπορεί να σκηνοθετήσει ξανά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Lars Von Trier έκοψε ναρκωτικά και αλκοόλ και δεν ξέρει αν μπορεί να σκηνοθετήσει ξανά!

Ειδήσεις | 1-12-2014 |

Ο Lars Von Trier έσπασε τον όρκο σιωπής που είχε δώσει και μοιράστηκε μαζί μας κι άλλες πικάντικες πληροφορίες.

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Ο Δανός σκηνοθέτης του Nymphomaniac δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο Trier είναι πλέον καθαρός και νηφάλιος, αφού υποβάλλεται σε θεραπεία, εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σύμφωνα με όσα φαίνεται να είπε στη δανική εφημερίδαPolitiken’.

Ο σκηνοθέτης, λοιπόν, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο μιας και ισχυρίζεται ότι έγραψε σχεδόν όλες τις ταινίες του όντας υπό την επίρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Καθημερινά πηγαίνει στις συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, κάτι το οποίο σημαίνει κατά την άποψή του ότι μπορεί πια να κάνει μόνο… σκατένια φιλμ.

Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω άλλες ταινίες κι αυτό με ανησυχεί είπε. Ποτέ δεν έχει παραχθεί δημιουργική έκφραση της καλλιτεχνικής αξίας από πρώην μέθυσους ή πρώην ναρκομανείς. Ποιός στο διάολο θα ασχολούταν με τους Rolling Stones χωρίς αλκοόλ ή με τον Jimi Hendrix χωρίς ηρωίνη;

Ο Von Trier δήλωσε στην εφημερίδα ότι το γεγονός πως έπινε ένα μπουκάλι βότκα ημερησίως τον βοήθησε να μπει σε ένα παράλληλο κόσμο”, απαραίτητο για τη δημιουργία. Είπε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο για το Dogville του 2003 κατά τη διάρκεια μιας 12ήμερης κραιπάλης ναρκωτικών. Αντιθέτως, χρειάστηκε ενάμιση έτος για να γράψει το σενάριο για τα δύο μέρη του μαραθωνίου του σεξ που ονόμασε Nymphomaniac, όντας νηφάλιος.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του σκηνοθέτη έπειτα από εκείνη στις Κάννες το 2011, κατά την οποία είχε εκφράσει τη συμπάθειά του για το Χίτλερ. Από τότε, και αφού αποβλήθηκε επ’ αόριστον από το Φεστιβάλ, ως “persona non grata”, είχε επιβάλλει όρκο σιωπής στον εαυτό του. Μάλλον εξαιτίας της αποφάσισε να κόψει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,