Οι διαχειριστές της περιουσίας του JRR Tolkien, δίνουν τέλος στη συνεργασία με τον Peter Jackson - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι διαχειριστές της περιουσίας του JRR Tolkien, δίνουν τέλος στη συνεργασία με τον Peter Jackson

Ειδήσεις | 5-12-2014 |

Και αυτό γιατί είναι δυσαρεστημένοι. Και εξηγούμαστε.

Στο μέλλον δεν πρέπει να περιμένετε άλλες ιστορίες του JRR Tolkien, εκτός αν οι διαχειριστές των πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα αποφασίσουν διαφορετικά, λέει ο σκηνοθέτης Peter Jackson.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο, μία μέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα του “The Hobbit: The Battle of the Five Armies“, ο Jackson δήλωσε πως αυτή είναι μάλλον η τελευταία του αφήγηση για ιστορία της Μέσης Γης:“Το Οίκημα του Tolkien, κρατά τα δικαιώματα του Καθηγητή. Τα “The Hobbit” και “The Lord of the Rings”, πουλήθηκαν σαν κινηματογραφικά πνευματικά δικαιώματα από τον ίδιο τον συγγραφέα στα τέλη του ’60. Υπάρχουν μόνο δύο ακόμα έργα που δεν έχουν πουληθεί ακόμα, άρα χωρίς την συνεργασία του ‘Οικήματος’, μην περιμένετε άλλες ταινίες”. 

Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες ταινίες για τη Μέση Γη, ο Tolkien έχει γράψει πολλές ιστορίες ακόμα, με δημοφιλέστερη το “The Silmarillion”, μία συλλογή από ιστορίες που προηγούνται εκείνες των Bilbo και Frodo Baggins.

Ο Ian McKellen, ο αγαπημένος Gandalf, δήλωσε πως είναι πολύ πιθανόν επόμενες ταινίες να συμβούν, αλλά ο γιος του συγγραφέα, Christopher, υπεύθυνος των πνευματικών δικαιωμάτων, δηλώνει διστακτικός με την ιδέα:“Ο Tolkien έχει γίνει ένα τέρας, που καταβροχθίζεται από την ίδια του την δημοσιότητα, και απορροφάται από τον παραλογισμό της εποχής μας. To χάσμα ανάμεσα στην ομορφιά και την σοβαρότητα του έργου, και σε τι έχει μετατραπεί, με ξεπερνά. Η εμπορευματοποίηση έχει μειώσει το αισθητικό και φιλοσοφικό αντίκτυπο της δημιουργίας στο ελάχιστο. Μία λύση υπάρχει για εμένα. Να στρέψω το κεφάλι μου αλλού”.

Δυστυχώς ο Jackson δεν βοήθησε τα πράγματα, με το να χωρίσει το Hobbit, σε τρία μέρη, εμπλουτίζοντάς το με πολλούς χαρακτήρες, που δεν ήταν γραμμένοι από τον Tolkien. Το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσα στο elf Tauriel (Evangeline Lilly) και στον νάνο Kili (Aidan Turner) έχει χαρακτηριστεί από τους fans του συγγραφέα σαν το χειρότερο παράδειγμα προσθήκης τους Jackson.

Η ανάμειξη του Jackson, θα τελειώσει μετά και την έκδοση του extra υλικού του “Battle of the fine Armies”, στην DVD έκδοση της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,