Ηθοποιοί και τεχνικοί του "Selma" διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Eric Garner - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ηθοποιοί και τεχνικοί του “Selma” διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Eric Garner

Ειδήσεις | 17-12-2014 |

Και όλα αυτά στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη.

To δράμα σχετικά με τις προσπάθειες του Martin Luther King, για ίσες ευκαιρίες στην ψήφο στην Αλαμπάμα του 1965, έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, με τεχνικούς και cast της ταινίας να διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Eric Garner από αστυνομικού, στη Νέα Υόρκη.

Στα σκαλιά της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης, η σκηνοθέτης Ava DuVernay μαζί με το cast της ταινίας, φόρεσαν μπλουζάκια με το σλόγκαν “I can’t breathe” και τα χέρια τους σε στάση “παραδίνομαι”. 

Και να σας θυμίσουμε ότι ο Garner πέθανε στις 17 Ιουλίου, όταν αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης είχε εγκλωβίσει σε μία του λαβή τον νεαρό, ο οποίος μετά από 11 φορές που διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, έπεσε αναίσθητος και πέθανε. Βέβαια το γεγονός που οδήγησε σε διαμαρτυρίες ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, για να μην δικαστεί ο αστυνομικός. 

Η  Ava DuVernay, ήταν ανάμεσα στους σκηνοθέτες που πρότειναν το μποϊκοτάρισμα των αγορών την ημέρα της “Black Friday” μαζί με αυτούς που διαμαρτύρονταν για τα γεγονότα του Ferguson, ακόμα ένα περιστατικό απόδειξη της αστυνομικής βίας. 

Η ταινία φαίνεται ότι έχει αγγίξει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τόσο δυνατό τρόπο, και έτσι έχει εξασφαλίσει 4 υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, σίγουρα θα την δούμε στα Oscar, και είναι και η πρώτη μαύρη γυναίκα σκηνοθέτης στις λίστες με τις καλύτερες σκηνοθέτιδες. 

Διαβάστε περισσότερα για: ,