Οι Ισπανοί πηγαίνουν επιτέλους σινεμά σε Ισπανικές ταινίες! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Ισπανοί πηγαίνουν επιτέλους σινεμά σε Ισπανικές ταινίες!

Ειδήσεις | 23-12-2014 |

Τα 123 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις , καθώς και ότι το μερίδιο αγοράς αγγίζει το ποσοστό του  25,5%, δίνουν στην ισπανική βιομηχανία ταινιών μεγάλη χαρά.

Το 2014 υπήρξε μια απρόσμενα υπερβολικά καλή χρονιά για την ισπανική βιομηχανία ταινιών, τουλάχιστον όσον αφορά τις εισπράξεις των ταμείων, το box office! Αυτό, αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις εισπράξεις, οι οποίες έφτασαν τα 123 εκατομμύρια δολάρια! (75,3% περισσότερο από το 2013!), το υψηλότερο ποσό των τελευταίων χρόνων! Το μερίδιο αγοράς έφτασε το ποσοστό του 25,5%, ποσοστό που ο ισπανικός κινηματογράφος προσπαθούσε να επιτύχει για χρόνια, παρόλο που δεν το είχε καταφέρει από το 1977. Και όλα αυτά συμβαίνουν λίγες εβδομάδες πριν το κλείσιμο της χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι τα ποσοστά θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν μέχρι να τελειώσει το έτος.

ocho-apellidos-vascos-clara-lago

Η κατευθυντήρια δύναμη που ώθησε να υπάρξει αυτό το ασύγκριτο αποτέλεσμα, είναι η κωμωδία “Έρωτας αλά Ισπανικά” (“Ocho apellidos vascos”), του Emilio Martínez Lázaro, η οποία εισέπραξε 56 εκατομμύρια δολάρια και προσέλκυσε πάνω από 10.000.000 θεατές , ακολουθούμενο από το τρίο των ταινιών που κατάφεραν να ξεπεράσουν το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου θεατών: Το El Niño του Daniel Monzón (2.7 εκατομμύρια), η ταινία  Torrente 5: Operación Eurovegas  από τον Santiago Segura (1.8 εκατομμύρια θεατές) και το Marshland του Alberto Rodríguez (ένα εκατομμύριο θεατές).

Σε αυτές τις ταινίες θα μπορούσε κάλλιστα να προστεθεί η ταινία Mortadelo y Filemón contra Jimmy El Cachondo του Javier Fesser ( η οποία προσέλκυσε 480.000 θεατές μέσα σε  12 μέρες).

Ενώ σε αντίθεση με όλα αυτά, το 2013, μόνο 2 ισπανικές παραγωγές ξεπέρασαν το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου θεατών, (μία από τις οποίες ήταν η συμπαραγωγή στο Fast and Furious 6).

Όμως, αυτό το αδιαμφισβήτητα πολύ θετικό αποτέλεσμα ενέχει τον κίνδυνο να βάλει ένα σημαντικό εμπόδιο σε μελλοντικά αποτελέσματα, καθώς είναι δύσκολο μια τέτοια επιτυχία να γίνει και ο κανόνας. Παρ’όλα αυτά, το καλύτερο είναι πως αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πως η αρνητική εικόνα που είχε το κοινό για τις ισπανικές ταινίες, πλέον θρυμματίστηκε!  Αλλά, έτσι και αλλιώς, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν έχουν έτσι τα πράγματα!!!