Είναι πολλά τα λεφτά Sony. Το σκάνδαλο του hacking συνεχίζεται - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είναι πολλά τα λεφτά Sony. Το σκάνδαλο του hacking συνεχίζεται

Ειδήσεις | 6-12-2014 |

Και αυτή τη φορά, βγαίνουν πολλά στη φόρα.

Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, η Sony Pictures έπεσε θύμα ηλεκτρονικής βίας. Πρώτο αποτέλεσμα, το ότι βγήκαν σε torrent τα δυνατά χαρτιά της εταιρείες για κέρδη και βραβεία. Δηλαδή, Still AliceMr. TurnerAnnie, και Fury. Οι αρχές υποπτεύονται την Βόρειο Κορέα, και αυτό εξαιτίας του Interview, ταινία που αφηγείται την απόπειρα δολοφονίας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, από τους Seth Rogen και James Franco.

Εκτός από αυτό, στην δημοσιότητα βγήκαν οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, αλλά μάλλον το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν αυτό των μισθών ορισμένων από τα “μεγάλα κεφάλια” της εταιρείας.

Η ομάδα που φέρεται ως υπεύθυνη της επίθεσης, υπογράφει με το ακρωνύμιο, GOP, Guardians of Peace, η οποία συνοδεύει την επίθεση με το ακόλουθο μήνυμα:”Σας προειδοποιήσαμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίζουμε μέχρι να εκπληρώσετε τις επιθυμίες μας. Έχουμε στην κατοχή μας όλα τα ηλεκτρονικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών σας. Αν δεν μας υπακούσετε θα βγάλουμε τα πάντα στη δημοσιότητα”. 

Οι μισθοί πάντως διέρρευσαν και έχουν ως εξής:

Michael Lynton, CEO Sony Corporation of America – $3 εκατομμύρια
Amy B Pascal, Αντιπρόεδρος, Sony Pictures Entertainment – $3 εκατομμύρια
Stephen Mosko, Πρόεδρος, SPT (Sony Pictures Television) – $2.8 εκατομμύρια
Doug Belgrad, Πρόεδρος, Columbia Pictures – $2.35 εκατομμύρια
Clinton Culpepper, Πρόεδρος,  ScreenGems – $1.8 εκατομμύρια
Man Jit Singh, Πρόεδρος, Sony Pictures Home Entertainment – $1.8 εκατομμύρια.

Η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά αυτά είναι τα τρανταχτά ονόματα. Από την λίστα προκύπτει όμως και ένα στατιστικό αποτέλεσμα. Από της πρώτη 20άδα, μόνο μία είναι γυναίκα, η Amy Pascal, και από το σύνολο των υψηλόμισθων, δηλαδή εκείνων που κερδίζουν από εκατομμύριο και πάνω, το 88% είναι λευκοί.

Οι GOP πάντως συμπληρώνουν:”Θέλουμε ισότητα. Η Sony όχι. Η μάχη έχει ξεκινήσει”.

Αυτό πάντως που σκόπευε να κάνει η οργάνωση, είναι να δημιουργήσει ένα ολόκληρο κύμα κατά της εταιρείας. Αυτό δεν έχει γίνει. Οι κριτικές για τις ταινίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι από τις καλύτερες, και η Sony, θεωρεί ότι μάλλον κερδισμένη θα βγει.

Και μην ξεχνάτε ότι η εταιρεία δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ηλεκτρονικού πολέμου. Πριν από λίγα χρόνια το παράτημα της εταιρείας που ασχολείται με την παιχνιδομηχανή της εταιρείας, το Playstation, είχε πέσει θύμα hacking, με τους λογαριασμούς και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών των χρηστών του Playstation Network, να βγαίνουν στη δημοσιότητα, χρεωμένοι.

Μήπως όλα αυτά τα κάνει η Microsoft;

Η συνέχεια επί του πληκτρολογίου.

Διαβάστε περισσότερα για: ,