Ο Christian Bale και οι μεταμορφώσεις του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Christian Bale και οι μεταμορφώσεις του

Αφιερώματα | 12-12-2014 |

Ανάμεσα σε ολόκληρο το Hollywood, ο Christian Bale εκτός από το ταλέντο του ξεχωρίζει και για τον τρόπο που ”υποδέχεται” τους καινούριους του ρόλους. Από τη μία, μυώδης ή παχύς και από την άλλη ανορεκτικά αδύνατος. Έτσι έχει αποδείξει πως δεν υπάρχει ρόλος που να μην μπορεί να αναλάβει, καθώς τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ως εμπόδιο στην επαγγελματική του ανέλιξη. Πράγματι, σε κάθε ρόλο για τον οποίο αναγκάστηκε να κάνει μία ακραία μεταβολή στο σώμα του αποζημιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, όπως στο The Fighter με το όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου και στο American Hustle αποσπώντας υποψηφιότητα για όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Ορίστε και τα παραδείγματα :

Empire of the Sun (1987) και Swing Kids (1993)

christian-bale-in-empire-of-the-sun-1987

Αυτές οι δύο ταινίες είναι η ευκαιρία μας, να δούμε τον Bale όσο πιο ‘’κανονικό’’ γίνεται, χωρίς καμία μετατροπή του σώματός του για κανέναν ρόλο. Και αυτό, γιατί δεν θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο όταν εμφανίστηκε στην ταινία του Steven Spielberg σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία ούτε όταν πια στα τέλη της εφηβείας του υποδύθηκε τον ρόλο του Τόμας στο Swing kids.

Velvet Goldmine (1998)

tumblr_m7qyfdcdgx1qayw3to1_1280

Και επειδή για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, με αυτή τη ταινία ήρθε η ώρα του Cristian Bale να περάσει αρκετές ώρες –προφανώς- στο γυμναστήριο έτσι ώστε να γίνει όσο πιο ‘’Buffed up’’ έπρεπε.

American Psycho (2000)

Christian-Bale-Muscles

Το 2000 ήρθε η ώρα για έναν από τους serial killer που ξεχώρισε. Εδώ, ο Bale, με σχεδόν μηδενικό λίπος και φανερά γυμνασμένος είναι έτοιμος να αφήσει τα άγρια ένστικτά του να εκφραστούν στους δρόμους των Η.Π.Α.

Reign of Fire (2002)

bale_rdf

Αυτά τα 2 χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα σε αυτές τις δύο ταινίες ίσως να ήταν και πολλά για τον Bale ώστε να μείνει σωματικά ο ίδιος. Έτσι, με αφορμή το Reign of Fire, αποκτά περισσότερο όγκο προκειμένου να πολεμήσει δράκους μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Matthew McConaughey.

The Machinist (2004)

01_jpg-640

Και ήρθε η ώρα του highlight αυτών των αλλαγών. Ο Bale έχασε 29 κιλά (ρεκόρ για ηθοποιό που κάνει κάτι τέτοιο για μια ταινία), τρώγοντας σαλάτες ,μήλα, και καπνίζοντας συνεχώς.

Batman Begins (2005)

bbextra032

Σε έξι κιόλας μήνες ο Bale θα πάρει σχεδόν τα διπλάσια κιλά πίσω σε μύες, προκειμένου να γίνει ο καλύτερος Batman που πέρασε από την μεγάλη οθόνη και τελικά τα κατάφερε.

Rescue Dawn (2006)

christian-bale-rescue-dawn-1

Στο μεσοδιάστημα των δύο πρώτων Batman του Nolan, ο Bale χάνει άλλα 29 κιλά για να υποδυθεί τον ‘’Dieter’’. Η ειρωνία σε όλο της το μεγαλείο.

The Dark Knight (2008)

Christian Bale

Συνεχίζει ως Bruce Wayne και παίρνει πίσω τα κιλά του προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Τζόκερ και να σώσει την Γκόθαμ.

The Fighter (2010)

Christian-Bale-in-The-Fighter

Και ήρθε η ώρα που στα χέρια του David O’ Russel έπεσε ο Cristian Bale. Έχασε, λοιπόν , περίπου 15 κιλά για να ενσαρκώσει τον ναρκωμανή και αποτυχημένο αδερφό ενός γνωστού πυγμάχου.

The Dark Knight Rises (2012)

DARK KNIGHT RISES

Και ξανά ο Bruce Wayne, όπως τον έχουμε συνηθίσει.

Out of the Furnace (2013)

christian-bales-out-of-the-furnace-bombsheres-your-box-office-roundup

Και επειδή δεν θα ήταν δυνατό ο Bale να μην αλλάξει τίποτα στο σώμα του για κάποιον ρόλο, για τις ανάγκες του ρόλου του σε αυτή την ταινία χάνει ξανά αρκετά κιλά.

American Hustle (2013)

American Hustle - Christian Bale

Και φτάνουμε στο 2013, μετά από μία σειρά ‘’μεταμορφώσεων’’ και τον βλέπουμε όπως δεν θα τον φανταζόμασταν ποτέ. Με αρκετά παραπανίσια κιλά και ως extra, μία αραιωμένη και άπλυτη κουπ .

Διαβάστε περισσότερα για: