Ακυρώθηκε συνέντευξη της Amy Adams γιατί δεν μίλησε για το σκάνδαλο της Sony - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ακυρώθηκε συνέντευξη της Amy Adams γιατί δεν μίλησε για το σκάνδαλο της Sony

Απόψεις, Ειδήσεις | 26-12-2014 |

Μετά το σκάνδαλο της Sony που έφερε στο φως πλήθος εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με τους φορείς της έβδομης τέχνης, το κοινό επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, την υποκειμενική στάση που εφαρμόζεται σε μια από τις βιομηχανίες του θεάματος.

Εν έτει 2014 και οι διακρίσεις μεταξύ των εργασιακών φύλων καλά κρατούν. Από ότι φαίνεται το σκάνδαλο της Sony, όχι μόνο θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό, αλλά φαίνεται πως θα μας αναγκάσει να συμπαθήσουμε και αρκετούς φαινομενικά φιλόδοξους – εγωκεντρικούς χαρακτήρες του χώρου, – βλέπε Jennifer Lawrence.

Ο λόγος αυτή την φορά όμως στην Amy Adams, η οποία μαζί με την συμπρωταγωνίστρια της Jennifer Lawrence, σύμφωνα με την αποκάλυψη της Sony, παρέλαβε 2% κατώτερο μισθό για την ερμηνεία της στo «American Hustle» που είχε χορηγό την Sony, σε σχέση με τους συμπρωταγωνιστές Bradley Cooper και Christian Bale και τον σκηνοθέτη της ταινίας, David O’Russell.

Πέρα από τον εργασιακό ανταγωνισμό τίθεται και το θέμα της αμηχανίας, για την Amy Adams αφού αυτό τον καιρό διαφημίζει την επερχόμενη ταινία της «Big Eyes» με σκηνοθέτη τον Tim Burton που θα δούμε από το νέο έτος στους κινηματογράφους.

Όταν η Amy Adams παρευρέθηκε στο πλατό του «Today» αρχικά για να μιλήσει για την νέα ταινία, της ζητήθηκε αργότερα να μιλήσει και για το θέμα του μισθού, το οποίο και αρνήθηκε. Τότε οι υπεύθυνοι της εκπομπής, αφού ξαναπίεσαν χωρίς αποτέλεσμα την ηθοποιό, αποφάσισαν να ακυρώσουν όλη την προγραμματισμένη συνέντευξη που είχαν μαζί της.

Ας αναλογισθούμε όμως μερικά σημαντικά σημεία.

Πως η Amy Adams μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για ένα τέτοιο θέμα σε ένα talk show, όταν η προηγούμενη ερμηνεία της στο «Man of Steel», καθώς και το επερχόμενο sequel του «Batman v Superman: Dawn of Justice» τίθεται υπό τις ευλογίες της Sony;

Από την άλλη μεριά, θα μπορούσε να απαντήσει σε κάποιες από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον κίνδυνο να στιγματιστεί. Από αυτά που ακούστηκαν πάντως, πίσω από τις κάμερες, είναι ότι η διάσημη ηθοποιός έδειξε νευριασμένη στο πλατό του «πράσινου δωματίου» – green room, κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ισχύει.

Άνθρωποι της εταιρίας «The Weinstein Company» που είναι και χορηγός του «Big Eyes» στάθηκαν στο πλευρό της Adams και δήλωσαν στο ειδησεογραφικό «Deadline»:

«Στεκόμαστε επίσημα στο πλευρό της Amy Adams.
Στις ταινίες νιώθουμε αρκετά τυχεροί που έχουμε συμπεριλάβει την Adams για το εξαιρετικό της ταλέντο. Είμαστε σίγουροι πως τόσο ηθοποιοί όσο και συντελεστές, συμφωνούν μαζί μας, πως η Adams χαίρει επαγγελματικότητας τόσο στην σκηνή όσο και γενικώς. Αυτό που αποφάσισε να κάνει η Adams, είναι να τονίσει την δυσαρέσκεια της σχετικά με την επιμονή των ανθρώπων στο κανάλι ‘Today’ να θέλουν να μιλήσει για κάτι που την κάνει να νιώθει άβολα. Και τελικά αντί να σεβαστούν την απόφαση της και να συνεχίσουν διαφορετικά την συζήτηση, αποφάσισαν να μην εμφανιστεί εκείνη καθόλου στο πρόγραμμα της εκπομπής.»

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,