Ο Terry Gilliam επιχειρεί ξανά τον Δον Κιχώτη με πρωταγωνιστή τον Jack O’ Connell - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terry Gilliam επιχειρεί ξανά τον Δον Κιχώτη με πρωταγωνιστή τον Jack O’ Connell

Ειδήσεις | 10-11-2014 |

Ακριβώς 17 χρόνια έχουν περάσει μετά την μάταιη προσπάθεια του πασίγνωστου και μοναδικού εκφραστή της βρετανικής μαύρης κωμωδίας, Terry Gilliam να επαναφέρει την ιστορία του «αιώνιου» Δον Κιχώτη στην μεγάλη οθόνη. Ο μεγάλος δημιουργός ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και θέλει να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας μέσα στο 2016 με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Jack O’ Connell. Τον νεαρό ηθοποιό πρωτογνωρίσαμε μέσα από το τηλεοπτικό Skins ως τον «αποδιοργανωμένο» δυναμικό και αντιδραστικό James Cook που κέρδισε όχι μόνο την αγάπη των κοριτσιών αλλά και την εκτίμηση του κοινού αφού με όλη την ομάδα, άφησαν για πάντα την σφραγίδα τους στην ιστορία του σύγχρονου εφηβικού τηλεοπτικού δράματος.

Στο επερχόμενο φιλμ που διαφοροποιείται αρκετά από εκείνου το 1999, μετά από αποδοκιμασίες του κοινού, ο Jack O’ Connell είναι ο Toby, ένας κουρασμένος σκηνοθέτης διαφημίσεων που ταξιδεύει μέχρι την Ισπανία για να κάνει γύρισμα. Εκεί θα συναντήσει έναν τσιγγάνο που θα του δώσει ένα δείγμα της κινηματογραφικής δουλειάς ενός μαθητή του για τον Δον Κιχώτη. Ο Toby ενθουσιάζεται από την επανέκδοση του μυθιστορήματος σε τοπική διάλεκτο και αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από την δουλειά και να πάει μέχρι τον τόπο των γυρισμάτων. Αυτό θα είναι και η αρχή των περιπετειών του νεαρού σκηνοθέτη.

Ο Terry Gilliam μιλώντας για την υλοποίηση της ταινίας, δήλωσε:

«Ο αριθμός επτά είναι ο αγαπημένος μου οπότε ας σπάσουμε την κατάρα και να κάνουμε την ταινία.»

2002, LOST IN LA MANCHA

Για το «The Man Who Killed Don Quixote» είναι γνωστό πως τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει το 1999 με τον Johhny Depp να ορίζεται ο εκτελεστής του Δον Κιχώτη. Η ταινία όμως δεν κατάφερε ποτέ να υλοποιηθεί, είτε από ασθένεια του ηθοποιού Rochefort που ενσάρκωσε τον Δον Κιχώτη, είτε από τα καιρικά φαινόμενα. Αργότερα το 2010 ακούστηκε και το όνομα του Ewan McGregor όμως καμία περαιτέρω κίνηση δεν καρποφόρησε για την δημιουργία γυρισμάτων. Η αποδοκιμασία του κοινού από τότε μέχρι σήμερα είναι φανερή.

Μικρό info για τον Jack O’ Connell:

Ο Jack O’ Connell μετά το «Skins» και αφού τον είδαμε κινηματογραφικά και στις ταινίες This is England, United, Eden Lake πήρε μια αρκετά ώριμη πορεία, κρατώντας το αντιδραστικό στοιχείο που μετουσιώθηκε και αναπτύχθηκε σε αρκετές παραγωγές της Αγγλίας. Ειδικά στο πρόσφατο ’71, και στο Starred Up, απέδειξε ότι έχει όλα τα φώτα ώστε να κάνει κάτι πολύ μεγάλο στον κινηματογραφικό χώρο. Με την Angelina Jolie να τον έχει επιλέξει ήδη για την επερχόμενη ταινία της «Unbroken», είναι σίγουρο πως ο Jack εισέρχεται για τα καλά και στο αμερικανικό σινεμά.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,