Ρώσος ηθοποιός κατά του Πούτιν, βρίσκεται μυστηριωδώς νεκρός - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ρώσος ηθοποιός κατά του Πούτιν, βρίσκεται μυστηριωδώς νεκρός

Ειδήσεις | 8-11-2014 |

Και πριν προλάβετε να πείτε ότι ο τίτλος του άρθρου είναι ύποπτος, διαβάστε παρακάτω.

Ο Alexei Devotchenko, Ρώσος ηθοποιός, ο οποίος ένθερμα ήταν κατά του Ρώσου προέδρου, βρέθηκε νεκρός στη Μόσχα, κάτω από ύποπτες συνθήκες, σε ηλικία 49 ετών.

Σύμφωνα με τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ηθοποιός βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος, στο διαμέρισμά του, με τα δημοσιεύματα να αμφιταλαντεύονται για το αν βρέθηκε μέσα ή έξω από αυτό.

Επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά η γνωστή θέση του ενάντια στον Πούτιν, βάζουν την υπόθεση στο μικροσκόπιο, με τις αστυνομικές έρευνες να συνεχίζονται.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει ακόμα λόγος, ο θάνατος του ηθοποιού να θεωρηθεί εγκληματική ενέργεια. Οι δημοσιογράφοι και το κοινό όμως έχουν άλλη άποψη.

Ο Devotchenko είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο της Μόσχας.

Ο ηθοποιός ανήκε στο “United Cicil Front”, μία ομάδα κατά του Πούτιν, η οποία διοργανώνει πορείες κατά του προέδρου, και επίσης αναρτούσε στο προσωπικό του blog πολλά άρθρα κατά Πούτιν και υποστηρικτών του.

Το 2011, ο Devotchenko επέστρεψε τα βραβεία που είχε κερδίσει, καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός ότι τα παρέλαβε από τα χέρια του Πούτιν.

Προκαλούσε και άλλους καλλιτέχνες αν απαξιώσουν τον πρόεδρο, με το να μποϊκοτάρουν προγράμματα και καλλιτεχνικές δράσεις πατριωτισμού, λέγοντας πως χρήματα από αυτές τις δραστηριότητες μυρίζουν σκοτεινές φυλακές, παραμελημένα νοσοκομεία και άσυλα αστέγων.

Η υπόθεση παραμένει σε έρευνες.

Διαβάστε περισσότερα για: