20 ταινίες κινουμένων σχεδίων για τα Όσκαρ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

20 ταινίες κινουμένων σχεδίων για τα Όσκαρ

Ειδήσεις | 7-11-2014 |

20 ταινίες κινουμένων σχεδίων υπέβαλλαν συμμετοχή για τα 87α Όσκαρ και είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

Cheatin
Giovanni’s Island
Henry & Me
The Hero of Color City
Legends of Oz: Dorothy’s Return”
Minuscule – Valley of the Lost Ants
The Pirate Fairy
Rio 2
Rocks in My Pockets
Song of the Sea
The Tale of the Princess Kaguya

Οι ταινίες που υποβάλλονται θα πρέπει να πληρούν ορισμένα χαρακτηριστικά και να συμμορφώνονται με όλους τους άλλους κανόνες και τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, πριν μπουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Για να ενεργοποιηθεί η κατηγορία των κινουμένων σχεδίων, πρέπει να κυκλοφορήσουν στην πολιτεία του Los Angeles τουλάχιστον οκτώ ταινίες αυτής της κατηγορίας εντός του έτους.

The 85th Academy Awards® will air live on Oscar® Sunday, February 24, 2013.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τί είναι το “Minuscule – Valley of Lost Ants“, είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων γαλλικής παραγωγής, με σενάριο και σκηνοθεσία των Hélène Giraud και Thomas Szabo, που προβλήθηκε στο Παρίσι τον προηγούμενο Ιανουάριο ενώ δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τις ΗΠΑ. Δείτε το trailer:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=94QlYiCmWvg&w=560&h=315]

Οι ταινίες που υποβάλλονται στην κατηγορία Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων πρέπει, επίσης, να πληρούν τις προϋποθέσεις για Όσκαρ και σε άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας εφόσον τς πληρούν και για άλλες κατηγορίες.

Οι υποψηφιότητες για την 87η τελετή Όσκαρ θα ανακοινωθούν ζωντανά την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου του 2015, στις 05:30 π.μ. στο Samuel Goldwyn Theater της Ακαδημίας

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, στο Θέατρο Dolby και στο Hollywood & Highland Center, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η παρουσίαση των Όσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά σε περισσότερες από 225 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,