Οι ταινίες με Drones, έχουν το δικό τους φεστιβάλ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες με Drones, έχουν το δικό τους φεστιβάλ

Ειδήσεις | 18-11-2014 |

Το “New York City Drone Film Festival”, ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με θέμα, ταινίες μικρού μήκους, κάτω των 5 λεπτών, που έχουν γυριστεί αποκλειστικά με drones, το νέο μηχάνημα κινηματογράφησης.

“Το ‘New York City Drone Film Festival’ είναι το πρώτο event αφιερωμένο στην τέχνη της κινηματογράφησης με drone”, σύμφωνα με το site του φεστιβάλ. “Το φεστιβάλ προσφέρει μία πλατφόρμα για τους εναέριους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν την δουλειά του, με έμφαση σε αυτή την νέα ιπτάμενη τεχνική, την ομορφιά, αλλά και τις πτώσεις”.

Ο σκηνοθέτης, φωτογράφος και εναέριος κινηματογραφιστής Randy Scott Slavin ίδρυσε το φεστιβάλ το 2014, προκειμένου να αλλάξει την αντίληψη για την χρήση αυτής της τεχνολογίας: “Κουράστηκα να ακούω ότι τα drones είναι συνώνυμα με παράνομες διαδικασίες και κανόνες εναέριας κυκλοφορίας. Θέλω να γιορτάσω την εναέρια κινηματογράφηση”, δηλώνει ο ιδρυτής.

Η κατάθεση συμμετοχών θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου, και είναι ανοιχτή για δημιουργούς όλου του κόσμου. Οπότε αν θέλετε δηλώστε την ταινία σας εδώ.

Τα Drones έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από ταινίες όπως “The Wolf of Wall Street Street,” “Transformers: Age of Extinction,” “The November Man” και “Skyfall.”

Ακόμα δεν έχει ψηφιστεί νόμος για την χρήση τους, και έτσι οι δημιουργοί πρέπει να ζητούν κάθε φορά άδεια.

Διαβάστε περισσότερα για: