Ο Steve McQueen αποκαλύπτει την επόμενη δουλειά του, που μυρίζει από τώρα Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Steve McQueen αποκαλύπτει την επόμενη δουλειά του, που μυρίζει από τώρα Oscar

Ειδήσεις | 21-11-2014 |

O σκηνοθέτης έχει πλέον έτοιμο το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα. Η επόμενη ταινία του θα αφορά την βιογραφία του Αφροαμερικανού ηθοποιού, τραγουδιστή και ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Paul Robeson.

Ο McQueen, ο οποίος βραβεύθηκε για το “12 Χρόνια σκλάβος”, περιέγραψε αυτήν την ταινία σαν το όνειρό του:”Η ζωή του και η κληρονομιά του, ήταν η ταινία που ήθελα να κάνω μετά το ‘Hunger’, αλλά τότε δεν είχα τη δύναμη και τα χρήματα”.

Οι δηλώσεις του McQueen έγιναν στα βραβεία “Hidden Heroes” στη Νέα Υόρκη, δημιουργίας του οργανισμού του Andrew Goodman, στα οποία τιμήθηκε η μνήμη του Robeson, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της Ku Klux Klan στον Μισισιπή το 1964.

Ο σκηνοθέτης μιλώντας στο κοινό, είπε ότι ανακάλυψε την ιστορία του Robeson στα 14 του:“Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος τραγουδούσε στην Ουαλία. Μετά ανακάλυψα πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν“.

Γιος ενός σκλάβου που δραπέτευσε, ο Robeson πέτυχε σε ό,τι κι αν καταπιάστηκε. Παράτησε τη νομική του καριέρα όταν διαπίστωσε τις ρατσιστικές ιδέες των συναδέρφων του, έγινε ηθοποιός και αγωνίστηκε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λόγω των ενεργειών του, θεωρήθηκε κομμουνιστής, μπήκε στη μαύρη λίστα των studios, και του αρνήθηκαν ακόμα και την έκδοση διαβατηρίου.

Ο McQueen πιστεύει στην επιτυχία της ταινίας από τώρα, και δεδομένης της επιτυχίας του “Σκλάβου”, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ακόμα ένα χρυσό αγαλματάκι στα χέρια του.

Διαβάστε περισσότερα για: ,