Ο Paul Greengrass σκηνοθετεί το κλασικό μυθιστόρημα του Orwell,Nineteen Eighty-Four! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Paul Greengrass σκηνοθετεί το κλασικό μυθιστόρημα του Orwell,Nineteen Eighty-Four!

Ειδήσεις | 24-11-2014 |

Ο Paul Greengrass φαίνεται να είναι έτοιμος αναλάβει τη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος,Nineteen Eighty-Four, του George Orwell  στη μεγάλη οθόνη.

Το Hollywood σχεδιάζει μια νέα προσαρμογή του γνωστού μυθιστορήματος του 1949, το οποίο προειδοποίησε στο παρελθόν για τους κινδύνους της ολοκληρωτικής κυβέρνησης και γέννησε τον όρο Big Brother. Η τελευταία έκδοση είναι υπό σύσταση στο στούντιο της Sony, η οποία έχει προσλάβει τον σεναριογράφο James Graham να εργαστεί για το σενάριο. Ο τελευταίος είναι γνωστός για την συγγραφή του σεναρίου της επερχόμενη μουσικής διασκευής της  βιογραφικής ταινίας Finding Neverland του JM Barrie.

Το μυθιστόρημα του Όργουελ (1949)είχε ήδη δύο προσαρμογές στη μεγάλη οθόνη. Το πιο γνωστό μακράν είναι του θρυλικού Michael Radford (1984) , με πρωταγωνιστή τον John Hurt, που υποδύεται τον Winston Smith, τον ανήσυχο εργαζόμενο,τον ρομαντικό, που τολμά να ονειρεύεται και να υποστηρίζει την ανεξάρτητη σκέψη και έκφραση. Ο Richard Burton υποδύθηκε τον O’Brien και η Suzanna Hamilton την Τζούλια, την καταδικασμένη αγάπη του Smith. Μια προηγούμενη μεταφορά του μυθιστορήματος στον κινηματογράφου -του 1956- είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, καθώς είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία , μετά τη λήξη της συμφωνίας με την διαχείριση της περιουσίας του Orwell.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=52wis_sLT1I&w=420&h=315]

 

O Greengrass, γνωστός ως ο σκηνοθέτης του σύγχρονου πειρατικού θρίλερ Captain Phillips και των δύο  καλύτερων ταινιών του Jason Bourne. Ο Βρετανός κινηματογραφιστής επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα επιστρέψει για να σκηνοθετήσει μια ακόμη ταινία Bourne με τον Matt Damon να  υποδύεται για μια ακόμη φορά τον το ρόλο του.

Το Nineteen Eighty-Four, θα πρέπει να προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής. Το τρομακτικό όραμα του Orwell μιας μελλοντικής κοινωνίας κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Big Brother δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στο προσκήνιο σε μια πιο σχετική ιστορική στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αποκαλύψεις πάνω στη μαζική παρακολούθηση της κυβέρνηση από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών η (NSA) και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την GCHQ.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,