Ο Michael Caine σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον infographic - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Michael Caine σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον infographic

Ειδήσεις, Πρόσωπα | 12-11-2014 |

Γεννημένος το 1933, ο Michael Caine είναι σίγουρα ένας από τους κυρίαρχους ηθοποιούς της γενιάς του. Απόδειξη; Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, οι εξαιρετικές ερμηνείες του σε πλήθος ταινιών αλλά και οι 4 φορές που έχει προταθεί για Όσκαρ, με τις δύο απ’αυτές να ολοκληρώνονται με το χρυσό αγαλματάκι στην αγκαλιά του (Β’ Ανδρικός Ρόλος στα “The Cider House Rules” (2000) και “Hannah and Her Sisters” (1986)).

Χώρα καταγωγής του είναι η Αγγλία και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει, εκούσια ή ακούσια, σε κάθε του ερμηνεία, με την αριστοκρατική προφορά του – σήμα κατατεθέν του ίδιου αλλά και του αγγλικού τρόπου ομιλίας. Εκτός από τα δύο Όσκαρ του, έχει ανακυρηχθεί Sir Maurice Micklewhite CBE το 2000 ενώ νωρίτερα, το 1992, είχε ανακυρηχθεί Commander of The Order of The British Empire (CBE).

Οι ρόλοι που κλήθηκε να ενσαρκώσει ποικίλουν, από άγριο πολεμιστή (“Zulu” (1964)) μέχρι αριστοκράτη και butler στη σπηλιά του Batman. Αλλά ο Michael Caine ήταν πάντα εκεί, με αυτό το διαπεραστικό βλέμμα και το απαράμιλλο στυλ του να μας καθηλώνει και να παραδίδει μαθήματα υποκριτικής.

Η πορεία του ξεκίνησε το 1950 με την ταινία “Morning Departure” και συνεχίζεται αισίως μέχρι και σήμερα με την τελευταία του δουλειά να είναι το “Interstellar“. Ενδιαφέρον στατιστικό: Από το “Batman Begins” (2005) κι έπειτα, έχει συμμετάσχει σε όλες τις ταινίες του Christopher Nolan, δηλαδή το “The Prestige“, τις δύο επόμενες ταινίες της τριλογίας του Batman (2008 & 2012), το “Inception” (2010) αλλά και το προαναφερθέν “Interstellar” (2014).

Ο Nolan φαίνεται να του δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση κι εμείς κάθε άλλο παρά διαφωνούμε (θυμηθείτε το αφιέρωμά μας στο διάσημο σκηνοθέτη).

Στην εικόνα που ακολουθεί, υπάρχει ένα πολυ ενδιαφέρον infographic που περιλαμβάνει τους ρόλους-σταθμούς της καριέρας του, τα βραβεία που έχει κερδίσει αλλά και πολλά απίστευτα στοιχεία για τις ταινίες που έχει παίξει και για τη ζωή του. Πιστέψτε μας, αξίζει να το διαβάσετε… εξωνυχτιστικά. Βέβαια, το καλύτερο είναι στο τέλος, όπου εξηγεί γιατί δεν πρέπει ποτέ να γίνεται remake σε ταινία που παίζει ο Michael Caine.

Απολαύστε το:

Infomania

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,