Interstellar: Τα 15 πράγματα που άλλαξαν από τον Spielberg στον Nolan

Ειδήσεις | 11-11-2014 |
Διότι αν δεν το ξέρετε ήδη, το Interstellar, το οποίο διανύει την δεύτερη εβδομάδα του στις αίθουσες και αν δεν το έχετε δει, πρέπει να πάτε ΤΩΡΑ, ξεκίνησε σεναριακά από τον Steven Spielberg, πριν καταλήξει στα χέρια του Nolan.
Το σενάριο ήταν σε πολλά σημεία διαφορετικό, σημεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αν γυριζόταν από το χέρι του Steven θα μιλούσαμε σχεδόν για μία άλλη ταινία.
Πριν προχωρήσετε παρακάτω, έχετε στο νου σας ότι ακολουθούν spoilers, οπότε τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να αισθανθείτε τύψεις που δεν το έχετε δει ακόμα. Οι λοιποί, μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα.
1. O Cooper μαζί με τον γιο του Murph βρίσκουν ένα εξάρτημα από το διάστημα.
Ο Murph έγινε κόρη, και το εξάρτημα, ένα Ιαπωνικό αναγνωριστικό.
2. Το εξάρτημα από το διάστημα φέρνει τον Cooper στη NASA, και όχι το “φάντασμα” που χρησιμοποιεί την βαρύτητα για να μεταδώσει σήματα Morse.
Το εξάρτημα βγάζει έναν θόρυβο, ο οποίος αυξομειώνεται ανάλογα με το αν πλησιάζεις ή απομακρύνεσαι από συγκεκριμένα σημεία. Ο θόρυβος τον οδηγεί στα κρυφά γραφεία της NASA. Αυτό στην τελική μορφή δεν συμβαίνει.
3. Οι αποστολές “Lazarus” δεν συνέβησαν ποτέ, με τις αποστολές τις ταινίας να είναι οι πρώτες που θα περάσουν την “σκουληκότρυπα”.
Ο Nolan αποφάσισε ότι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον, αν η αποστολή του Cooper πέρα από ανιχνευτική, να είχε και μία αίσθηση ότι πάνε να σώσουν τους πρώτους ταξιδιώτες.
4. Σφαιρικές παραμορφώσεις επισκέπτονται το πλήρωμα, καθώς περνούν μέσα από την “σκουληκότρυπα”.
Δεν άλλαξε εντελώς σαν consept, αλλά άλλαξε ως μορφή. Θυμάστε την χειραψία της Anne Hathaway; Σε πιο αφαιρετική μορφή σκεφτείτε το.
5. Η αποστολή έχει ως προορισμό μόνο τον Παγωμένο Πλανήτη.
Και αυτό γιατί στο πρώτο σενάριο τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Συνεχίστε και θα καταλάβετε.
6. Και ποιον βρίσκουν στον Παγωμένο Πλανήτη; Την αντίστοιχη αποστολή από την Κίνα.
Κάτω από μία καταπακτή, ανακαλύπτουν ότι η Κίνα, έχει καταφέρει να επισκεφθεί πρώτη άλλους πλανήτες, και διαπιστώνουν ότι έχουν ήδη στήσει την βάση τους εκεί.
7. Ανακαλύπτεται μία μηχανή Βαρύτητας.
Αυτό που ο καθηγητής Brand προσπαθούσε να κάνει σε όλη του τη ζωή, έχει ήδη γίνει από τους Κινέζους, ή ακόμα καλύτερα, από αυτό που κατασκεύασαν οι Κινέζοι, δηλαδή τα χιλιάδες ρομπότ που έστειλαν εκεί για να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις, που θα φιλοξενούσαν ανθρώπους. Με δεδομένο όμως ότι η κυβέρνησή τους κατέρρευσε, κανείς δεν πήγε ποτέ.
8. Ο κακός Matt Damon δεν εμφανίζεται ποτέ, και στην θέση τους συναντάμε εξωγήινους και ρομπότ με απέχθεια στο ανθρώπινο είδος.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, λογικό να λείπει η προσθήκη ενός επιζήσαντα στον Παγωμένο Πλανήτη. Έτσι, η απειλή για το πλήρωμα, δεν είναι ένας άνθρωπος που θέλει να επιστρέψει, αλλά μία εξωγήινη φυλή και ένα τσούρμο κακόβουλα ρομπότ, που θέλουν να καταστρέψουν.
9. Όλοι στην Γη πεθαίνουν, αλλά αυτό δεν το βλέπουμε.
Πλήρης απουσία αυτής της οπτικής, και μάλλον για το καλύτερο.
10. Ο Cooper και η Brand ερωτεύονται, και κάνουν έρωτα σε μηδενική βαρύτητα.
Επίσης στοιχείο που έλειπε εντελώς, αν και στο πρώτο σενάριο η χρήση αυτής της ενέργειας θα ήταν ποιητική, σαν την μόνη ελπίδα της αναγέννησης του ανθρώπινου είδους.
11. Μία δεύτερη “σκουληκότρυπα” κάνει την εμφάνισή της, με πλάσματα να ξεπροβάλλουν από αυτήν.
Συντεταγμένες στην διαστημική βάση των Κινέζων, δείχνουν τον δρόμο για μία ακόμα πύλη στον χωροχρόνο, κοντά στην μαύρη τρύπα, μέσα στην οποία καταφέρνουν να μπουν, αλλά μένουν εκεί κολλημένοι.
12. Το πλήρωμα ανακαλύπτει μία διαστημική βάση, έξω από τα όρια του χωροχρόνου.
Στην οποία προσγειώνονται, για να ανακαλύψουν ότι υπάρχουν πολλές ακόμα πύλες, χωρίς να ξέρουν που οδηγούν.
13. Η πύλη που σε πάει πίσω στη Γη.
Ναι αλλά σε διαφορετική χρονική περίοδο στο παρελθόν. Την οποία ανακάλυψαν (ω τι έκπληξη), οι Κινέζοι.
14. Ο Cooper επιστρέφει στη Γη, αλλά η ανθρωπότητα έχει πλήρως αφανιστεί.
Ο Cooper αδυνατώντας να επιστρέψει στο σκάφος του, μένει μόνος του μέχρι το φινάλε του. Στοιχείο το οποία επίσης απέρριψε ο Spielberg, χωρίς να γνωρίζουμε την εναλλακτική του.
15. Το τέλος στον Διαστημικό Σταθμό Cooper είναι σχεδόν ίδιο.
Η μεγαλύτερη διαφορά, η οποία αν θέλετε τη γνώμη μας έκανε την διαφορά, είναι ότι ο Cooper θα συναντούσε τον εγγονό του, και όχι την κόρη του γερασμένη κατά 60 χρόνια, όπως και έγινε. Σε αντίθεση με το πρώτο, η εκδοχή του Nolan είναι ακόμα πιο συμβολικά ποιητική.
Το ότι ο Cooper ξεκινάει μόνος του να βρει την Brand, παρέμεινε ίδιο.
Είναι σαν να μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικές ταινίες.
Εσείς ποια εκδοχή προτιμάτε;