Θα είναι η επόμενη πριγκίπισσα της Disney με σύνδρομο Down; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Θα είναι η επόμενη πριγκίπισσα της Disney με σύνδρομο Down;

Ειδήσεις | 4-11-2014 |

Περισσότερες από 58.000 υπογραφές έχει πάρει το αίτημα προς την Disney για τη δημιουργία νέου ήρωα με σύνδρομο Down. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney έχουν συμπεριλάβει κατά καιρούς διάφορους χαρακτήρες με ειδικές ανάγκες, από τη Χιονάτη και τους Επτά Νάνους (1937) μέχρι το Frozen, τον Quasimodo (Παναγία των Παρισίων) και την Gabriella που είναι κωφή και επικοινωνεί μέσω της νοηματικής γλώσσας (Μικρή γοργόνα). Ωστόσο, ποτέ ως τώρα η Disney δεν έχει συμπεριλάβει σε ταινία της χαρακτήρα με σύνδρομο Down.

Ο Ott-Dahl και η σύζυγός του, Andrea, έχουν μια 15 μηνών κόρη με σύνδρομο Down την Delaney. Την πρώτη Οκτωβρίου επέλεξαν για να δημοσιεύσουν το αίτημα τους – καθώς ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για το σύνδρομο Down – και πολύ σύντομα είδαν τις υπογραφές να πλησιάζουν τις 59.000.

Το αίτημα αναφέρει τα εξής:

Η Disney κάνει μια εξαιρετική δουλειά καθώς απεικονίζει το σωστό και το λάθος. Έχει προσφέρει μαθήματα ηθικής στα παιδιά μας και τα έχει διδάξει να είναι καλοί άνθρωποι, αλλά δυστυχώς, σε ένα σημείο υστερεί. Τι σπουδαία μαθήματα διαφορετικότητας, συμπόνιας και αποδοχής θα μπορούσε να διδάξει η Disney στα παιδιά μας, αν προωθούσε χαρακτήρες με αναπηρία ως ήρωες και ηρωίδες στις αγαπημένες τους ταινίες!

Ο Ott – Dahl, συγγραφέας και ακτιβιστής, δήλωσε στο Orange County Register: “Τα παιδιά με σύνδρομο Down και αναπηρίες είναι συχνά στόχοι για εκφοβισμό. Αλλά πόσο σπουδαίο θα ήταν αν τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν τη συμπόνια και να δουν ήρωες με αναπηρία στις αγαπημένες τους ταινίες κινουμένων σχεδίων; Είναι τέτοια η θέση της Disney που έχει αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών.

Ο καλλιτέχνης Alexsandro Palombo τόνισε την έλλειψη των χαρακτήρων με αναπηρίες σε παιδικές ταινίες της Disney όταν δημοσίευσε μια σειρά από σχέδια που απεικονίζουν διάσημα κινούμενα εικονίδια όπως η Χιονάτη και η Pocahontas σε αναπηρικά αμαξίδια και με ελλείποντα άκρα. Το στούντιο δεν έχει σχολιάσει κάτι ακόμη σχετικά με το αίτημα.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,