Ο Darren Aronofsky πρόεδρος της επιτροπής της Berlinale - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Darren Aronofsky πρόεδρος της επιτροπής της Berlinale

Ειδήσεις | 4-11-2014 |

Ο καιρός περνά και από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα πάει Φεβρουάριος, οπότε και θα βρεθούμε στο Βερολίνο για την Berlinale! Σήμερα μάλιστα το μεγάλο Φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της φετινής του κριτικής επιτροπής θα είναι ο Darren Aronofsky.

Ο γνωστός σκηνοθέτης θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει για φέτος που θα πάει η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ, με εμάς χαρούμενους που θα δούμε έναν ακόμη από τους αγαπημένους μας δημιουργούς από κοντά. 

“Ο Darren Aronofsky έχει διακριθεί σαν ένας από τους πρωταγωνιστές του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου. Στην καλλιτεχνική του προσέγγιση, πάντα γίνονται αισθητά η κινηματογραφική γλώσσα και η μοναδικές νέες αισθητικές. Είμαι χαρούμενος να τον καλωσορίσω σαν πρόεδρο της επιτροπής της Berlinale 2015.” είπε πριν λίγο διευθυντής του Φεστιβάλ Dieter Kosslick.

Ο Aronofsky έχει σπουδάσει στο Harvard University και έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό το 1998 με το Pi, το οποίο του έδωσε το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στο Sundance Film Festival και καλύτερου σεναρίου στα Independent Spirit Awards. Οι περισσότεροι σίγουρα τον έμαθαν καλά από το αριστούργημα του Requiem for a Dream που παίχτηκε στις Κάννες το 2000, ενώ το 2006 διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το υπέροχο ποιητικό The Fountain. Το 2008 κέρδισε στην Βενετία τον Χρυσό Λέοντα για το The Wrestler.

Το 2011 ο Darren Aronofsky παρουσίασε Black Swan, που του έδωσε την υποψηφιότητα Oscar καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ η τελευταία του ταινία που είδαμε στις αίθουσες ήταν το Noah .

“Στην Berlinale, ο κινηματογράφος είναι πάντα συναρπαστικό και εντυπωσιακό. Δε βλέπω την ώρα να δω τις τελευταίες ταινίες των καλύτερων δημιουργών σε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου.” δήλωσε ο Darren Aronofsky.

Θυμηθείτε ότι στην Berlinale φέτος θα έχουμε και σειρές. 

Το Cinefreaks θα βρίσκεται με μεγάλη ανταπόκριση στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2015. Δείτε την περσινή εμπειρία μας από το Φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Διαβάστε περισσότερα για: