Στην Ατέρμονη Θλίψη ο Χρυσός Αλέξανδρος. Όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στην Ατέρμονη Θλίψη ο Χρυσός Αλέξανδρος. Όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βραβεία, Φεστιβάλ | 8-11-2014 |

Η Ατέρμονη Θλίψη του Jorge Perez Solano από το Μεξικό ήταν ο μεγάλος νικητής του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφού απέσπασε το βραβείο του Χρυσού Αλέξανδρου στην τελετή λήξης του φεστιβάλ το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Αργυρό Αλέξανδρο απέσπασε το Δίπλα της του Asaf Korman και τον Χάλκινο το Μάθημα της Kristina Grozeva, που πήρε και το βραβείο σκηνοθεσίας.

H ταινία Φυλή, μια από τις πολυσυζητημένες ταινίες τους, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας για τον Myroslav Slaboshpytskiy. Το ανδρικό και γυναικείο βραβείο ερμηνείας έλαβαν αντίστοιχα ο Sverrir Gudnason για το Πάρκο με τις Μύγες και η Brooke Bloom για το Εκτός Ελέγχου. Αναμενόμενο και το Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης στο Πλευρικοί Άνεμοι του Martti Helde.

Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) βράβευσε από το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα το Καληνύχτα Μαμά των Severin Fiala και Veronika Franz, από τις ελληνικές ταινίες τη Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ και έδωσε ειδική μνεία στο Πολκ των Νίκου Νικολόπουλου και Βλαδίμηρου Νικολούδη.

Στα υπόλοιπα βραβεία, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου βράβευσε το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη, η Βουλή των Ελλήνων (βραβείο “Ανθρώπινες Αξίες”) το Μάθημα Αποκατάστασης του Ivan I. Tverdovsky, το οποίο έλαβε και το βραβείο του κοινού Fischer για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα. Το βραβείο κοινού έλαβαν επίσης, από το τμήμα “Ματιές στα Βαλκάνια” το Τρία Παράθυρα και Ένας Απαγχονισμός του Isa Qosja, από τις ελληνικές το Dark Illusion του Μάνου Καρυστινού, από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες το The Little Death του Josh Lawson.

H ομάδα του Cinefreaks.gr βρέθηκε στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Astra Airlines και του Colors Central Hotel.

 

Διαβάστε περισσότερα για: