Η μανία συνεχίζεται! Έρχονται ταινίες μικρού - μήκους βασισμένες στο «Twilight» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η μανία συνεχίζεται! Έρχονται ταινίες μικρού – μήκους βασισμένες στο «Twilight»

Ειδήσεις | 3-10-2014 |

Όλοι θυμόμαστε την πορεία του νεανικού μυθιστορήματος «Λυκόφως» της Stephenie Meyer που πέρασε στην μεγάλη οθόνη και δημιούργησε πλήθος ετερόκλητων απόψεων.

Η τετραετής εμπειρία των ταινιών του «Λυκόφως» με επίκεντρο την Μπέλα, μια ντροπαλή κοπέλα που γνώρισε και ερωτεύθηκε τον ειρηνοποιό βρυκόλακα Έντουαρτ, μας έκανε στην πρώτη ταινία να συγκινηθούμε και να την συμπεριλάβουμε στην λίστα με τις μοντέρνες ρομαντικές μας ταινίες. Η συνέχεια όμως δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική, είτε από θέμα σκηνοθεσίας, είτε από σεναριογραφική άποψη και κυρίως λόγω των πρωταγωνιστικών ρόλων.
Όπως διαπιστώνουμε και από αρκετές τωρινές τηλεοπτικές σειρές με υπερφυσικό θέμα που κατακλύζουν τις οθόνες μας, το «Twilight» θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να ξεφύγει από την θεματολογία του βιβλίου, που το ήθελε ένα ελαφρύ εφηβικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που παρότι έχουν θαυμάσει την υπεροχή του αιώνιου – πρότυπου του Δράκουλα, και έχοντας διαβάσει πλήθος ακόμα άλλων φαντασιακών ιστοριών, έδωσαν την ευκαιρία στο «Twilight» και το συμπάθησαν μέχρι τέλους, παρότι τυπικά φαίνεται να περιορίζεται σε πιο νεαρές ηλικίες.

Για όσους εσάς λοιπόν που αγαπήσατε το βιβλίο, τις ταινίες και τους ηθοποιούς, τα νέα είναι ευχάριστα!

Η Lionsgate σε συνεργασία με το Facebook, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες να αναδείξουν το ταλέντο τους και να σκηνοθετήσουν ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στους χαρακτήρες του «Twilight». Οι ταινίες που θα προκύψουν θα δημοσιευθούν αποκλειστικά στο Facebook μέσα στο 2015 και μάλιστα οι θαυμαστές της ταινίας, θα έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν και εκείνοι στην παραγωγή και την εξέλιξη της δημιουργίας της κάθε ταινίας. Τέλος, θα δοθεί βραβείο στον νικητή με το καλύτερο βραβείο σύντομης ταινίας, χρηματικό έπαθλο και αρκετές ευκαιρίες καριέρας.

Στο επίκεντρο της επιλογής των προσώπων που θα βρεθούν στον ρόλο των σκηνοθετών θα βρίσκονται οι γνωστές γυναίκες ηθοποιοί και συντελεστές της ταινίας και όχι μόνο, και θα βοηθούν τους νέους σκηνοθέτες καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής. Ο λόγος για την πρωταγωνίστρια Kristen Stewart, την συγγραφέα του βιβλίου Twilight Stephenie Meyer, την σκηνοθέτη Catherine Hardwicke, την αγαπημένη και διαχρονική Kate Winslet, την σεβαστή ηθοποιό του The Help, Octavia Spencer, την συγγραφέα του Frozen, Jennifer Lee, την πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού Modern Family, Julie Bowen και τέλος την Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών σε ταινίες, Cathy Schulman.

Από ότι φαίνεται θα είναι μια ευκαιρία για αρκετό κόσμο να έρθει σε επαφή με την κινηματογραφική εμπειρία, αφού η θεματική ενότητα «φαντασιακές ιστορίες» συναντάται και εκτός Twilight.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , , , ,