Το sequel του “Τίγρης και Δράκος”, προκαλεί ήδη αναστάτωση

Ειδήσεις | 4-10-2014 |
Και δεν μιλάμε για την υπόθεση. Ούτε για το cast. Η αναστάτωση έχει προκληθεί για το πως θα διανεμηθεί η ταινία, αλλά και για τις στρατηγικές διανομής της εταιρείας της. Πάμε τα πράγματα από την αρχή.
Μετά την επιτυχημένη διανομή του “Snowpiercer” σε Video On Demand, δύο ακριβώς εβδομάδες μετά την έξοδο της στις αίθουσες, η ‘The Weinstein Co.’ συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω στις στρατηγικές διανομής, προκαλώντας έτσι τα παραδοσιακά μοντέλα, ενοχλώντας όμως αλλιώς τους ιδιοκτήτες των κινηματογράφων.
Πριν λίγες μέρες, η ‘The Weinstein Co.’ ανακοίνωσε την συνεργασία της με το Netflix, σχετικά με την παραγωγή του sequel του “Τίγρης και Δράκος”, για διανομή ταυτόχρονα σε Netflix και σε IMAX αίθουσες.
Θυμηθείτε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι, η ίδια εταιρεία, ανακοίνωσε ότι το “One Chance”, η πραγματική ιστορία του νικητή του ‘Britain’s Got Talent’, Paul Potts, θα βγει την 1η Οκτώβρη, μέσω Yahoo Screen, 10 μέρες πριν βγει στις αίθουσες. Και μάλιστα δωρεάν.
Για αυτό το θέμα ο David Glasser, πρόεδρος και υπεύθυνος στρατηγικής της Weinstein Co. δήλωσε:“Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η τεχνολογία άλλαξε το πως ορισμένοι βλέπουν ταινίες και τηλεόραση. Η συνεργασία μας με την Yahoo μας έδωσε την δυνατότητα να προσαρμοστούμε και να επεκτείνουμε το κοινό μας”.
Η εταιρεία καλά τα λέει. Αλλά οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων δεν είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι, καθώς προσπαθούν να διευρύνουν το διάστημα μεταξύ εξόδου μιας ταινίας στις αίθουσες και διανομής σε ψηφιακά μέσα.
Εκπρόσωποι των Cinemark, Carmike και Regal, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων, ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετέχουν στο πείραμα, γιατί δεν βρίσκουν λόγο να ξοδέψουν χρήματα για την προβολή του “Τίγρης και Δράκος”, ενώ κάποιος μπορεί να το δει στην τριών ιντσών οθόνη του κινητού του. (Άουτς).