Και αν τα θύματα στις ταινίες τρόμου ήταν άντρες, αντί για γυναίκες; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και αν τα θύματα στις ταινίες τρόμου ήταν άντρες, αντί για γυναίκες;

Ειδήσεις | 17-10-2014 |

Η ομάδα του BuzzFeed γυρίζει με απίστευτη ακρίβεια, πλάνo-πλάνο, τρεις από τις πιο κλασσικές σκηνές αμερικανικών ταινιών τρόμου, αυτή τη φορά με άντρες στο ρόλο της γυναίκας-θύματος.

Οι ταινίες που “πειράχτηκαν” είναι το A Nightmare on Elm Street (1984), το Scream (1996) και το Psycho (1960), και οι ηθοποιοί που αντικαταστάθηκαν, η Heather Langenkamp, η Drew Barrymore και η Janet Leigh, για κάθε ταινία αντίστοιχα.

Οι νέες σκηνές φυσικά και δε δημιουργούν το ίδιο σασπένς με τις αυθεντικές, αλλά ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βλέπουμε άντρες στους επίμαχους ρόλους του θύματος. Σαφώς το φύλο παίζει μεγάλο ρόλο, καθότι το θρίλερ στοχεύει κατευθείαν στο ασυνείδητο και τις προκατασκευασμένες αντιλήψεις για τον κόσμο και τη δομή του, αφού ο θεατής πρέπει να τρομάξει, χωρίς να χρειαστεί σκεφτεί. Εδώ λοιπόν επικρατούν οι νόρμες και τα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα αφελή και σέξι, συνδυασμός που φέρνει τον ψυχωσικό δολοφόνο στην πόρτα σας.

Παρόλα αυτά, η μάχη είναι, όπως είπαμε, άνιση, αφού οι original σκηνές γυρίστηκαν από επαγγελματίες φοβιστές του Χόλιγουντ, αλλά οι δημιουργοί του βίντεο έκαναν μάλλον σαφές το point τους.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,