Όμορφα Soundtracks: Η ζωή της Adele - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtracks: Η ζωή της Adele

Soundtracks | 3-10-2014 |

Για κάποιο λόγο μας είχε ξεφύγει να αναφερθούμε πολύ στο υπέροχο soundtrack της Ζωής της Adele, που είναι ένα από τα υπέροχα πράγματα στην ταινία που της χάρισαν τον Χρυσό Φοίνικα πριν από 1,5 χρόνο στις Κάννες. Βλέπετε η Adele μας απασχόλησε περισσότερο για τις γυμνές σκηνές της ταινίας, για την ομοφυλοφιλία και το κατά πόσο ορθά προβάλλεται στην ταινία, καθώς και για τις κόντρες του σκηνοθέτη με τις δύο πρωταγωνίστριες που είναι οι πρώτες στην ιστορία των Καννών που μοιράζονται τον Χρυσό Φοίνικα με τον σκηνοθέτη. 

Η μουσική ωστόσο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να είναι Η Ζωή της Adele μία τόσο καλή ταινία. Συγκεκριμένα αυτό που προσωπικά ξεχωρίζω από μουσική και συνδυασμό της με την ταινία είναι η εκπληκτική σκηνή του πάρτι γενεθλίων της Adele, απ’ όπου και η κεντρική εικόνα του άρθρου. Ο χορός της Adele στον ρυθμό του “I Follow Rivers” είναι μία ιδυοφυής κινηματογραφική σκηνή, που εκ πρώτης όψεως δεν προσφέρει τίποτα – όσον αφορά την εξέλιξη της ταινίας. Αν την ξαναδεί λίγο πιο προσεκτικά κάποιος, θα παρατηρήσει την ποιητικότητα της σκηνής, την εκπληκτική φωτογραφία, και το απίστευτο δέσιμο του κομματιού με την σκηνή και με την πρωταγωνίστρια. Ακούστε το κομμάτι με εικόνες από διάφορα αποσπάσματα από την ταινία:

Παρεπιπτώντως, τα κομμάτια που αναφέρουμε στην συγκεκριμένη στήλη, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα μας αρέσουν. Για παράδειγμα το “I Follow Rivers” δεν είναι ένα τραγούδι που θα το άκουγα αν δεν το χα δει στην ταινία και το είχα συνδέσει με την συγκεκριμένη σκηνή.

Άλλη μία σκηνή με παρόμοια σημασία με αυτήν του “I Follow Rivers”, είναι η σκηνή που βλέπουμε την Adele στην πορεία για την παιδεία με το Γαλλικό “O lache Rien” να ακούγεται και να γίνεται (ακόμα πιο πολύ από ότι ήταν) σύμβολο των κινημάτων.

Πέρα από αυτά έχουμε κι άλλα όμορφα κομμάτια στην ταινία. Για παράδειγμα το “El Timba Hermano”, που σε κάνει να θες να σηκωθείς να χορέψεις σε μία καλοκαιρινή βραδιά.

Η το “Τake Care” σε ένα εντελώς διαφορετικό, χαλαρό κλίμα.

Ακούστε στην playlist στο youtube όλο το soundtrack της ταινίας: