Ο Robert Downey Jr. θα συμμετάσχει στο “Captain America 3” και όλα τα νέα της Marvel - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Robert Downey Jr. θα συμμετάσχει στο “Captain America 3” και όλα τα νέα της Marvel

Ειδήσεις | 15-10-2014 |

Ο Robert Downey Jr. είναι προ των πυλών του “Captain America 3”, της ταινίας που θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η νέα σειρά ταινιών, που θα έχουν σαν βάση την ιστορία της μίνι σειράς comic, του 2006-2007, με τίτλο “Civil War”.

Ο ηθοποιός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την εταιρία παραγωγής, για να ξαναενσαρκώσει τον πολύ-δισεκατομμυριούχο υπερήρωα, στο τρίτο μέρος του κεφαλαίου των ταινιών του καλού παιδιού, Captain America, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη τον τελικό του τίτλο. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις 6 Μαΐου του 2016.

Εν τω μεταξύ ο Downey, δεν θα περιμένει μέχρι τότε να φορέσει την στολή του Iron Man καθώς, θα εμφανιστεί στο blockbuster του επόμενου καλοκαιριού, το “The Avengers: Age of Ultron”. Κι όλα αυτά μετά από την επίσημη δήλωση του Downey Jr. ότι θα γυρίσει και τέταρτη ταινία Iron Man.

Τώρα όσον αφορά το “Captain America 3”, η νέα συμφωνία μεταξύ Downey και Marvel Studios θα είναι πολύ σημαντική, γιατί θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σειρά του “Civil War” και γενικότερα στο πως ξετυλίγεται το σύμπαν της Marvel στη μεγάλη οθόνη. Για όσους δε γνωρίζουν, η σειρά comic “Civil War” παρουσιάζει την επική μονομαχία μεταξύ του Captain America και του Iron Man. Ναι, ναι πολύ καλά ακούσατε, το καλό παιδί θα τις παίξει με τον ξιπασμένο πολύ-δισεκατομμυριούχο. Θα χωριστούν σε δύο στρατόπεδα και θα γίνει ο κακός χαμός!

Η πλοκή του comic είναι απλή. Η Αμερικανική κυβέρνηση, περνά νόμο όπου πρέπει όλοι οι έχοντες υπερφυσικές δυνάμεις και διαμένουν στο έδαφός της, να καταγραφούν και να μπουν υπό τη σκέπη της, για να ελέγχονται και να βοηθούν τις ήδη υπάρχουσες αρχές επιβολής του νόμου. Κάτι σαν επιστράτευση των υπερηρώων με το έτσι θέλω. Ο νόμος αυτός είναι αποτέλεσμα της γενικής δυσαρέσκειας των απλών πολιτών για τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί από γεγονότα όπως ο η μάχη του Μανχάταν. Εκεί όπου οι Avengers αντιμετώπισαν τις ορδές των εξωγήινων κατακτητών και τις απώθησαν (προς το παρόν). Καμία αναγνώριση φίλε μου! Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη, ο Rogers διαφωνεί λέγοντας ότι θίγονται οι ελευθερίες του ατόμου, ο Stark συμφωνεί και επαυξάνει και βοηθά την κυβέρνηση.

Με όλο αυτό το βαρύ κλίμα ο Captain America βγαίνει εκτός νόμου και τον ακολουθούν κι άλλοι με τα ίδια πιστεύω στις ατομικές ελευθερίες. Ο Tony παρουσιάζεται ως κακός και ξεκινά μια μάχη γύρω από αυτό το μείζον θέμα. “Στρατοί” δημιουργούνται και η μάχη ξεκινά (να δούμε σε πόσα μέρη θα σπάσουν οι ταινίες αυτής της σειράς).

Ένα καίριο πρόβλημα που έχει αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο είναι ότι εμφανίζονται πάρα πολλοί ήρωες που αναγκάζονται να διαλέξουν πλευρά. Στο comic μαζί με τον Rogers συντάσσονται οι Spider-Man, Human Torch(που έχει ενσαρκώσει και αυτόν ο Chris Evans, αλλά στην ταινία του 2015 το ρόλο έχει ο Michael B. Jordan), Daredevil, Nick Fury και πολλοί άλλοι. Αντίστοιχα, μεταξύ άλλων, με τον Tony συντάσσονται οι Black Widow, Ant-Man και Mr. Fantastic. Βλέποντας λοιπόν ότι τα δικαιώματα του Spider-Man και των Fantastic Four τα έχουν άλλα στούντιο, η Marvel θα πρέπει να πορευτεί με αυτούς που έχει.

Γυρίζοντας τώρα πίσω στο “Captain America 3”, το στούντιο ήθελε ο ρόλος του Iron Man να είναι σχετικά μικρός. Ο Downey όμως ήθελε έναν πιο ουσιαστικό ρόλο για τον Tony, πράγμα που σημαίνει περισσότερη έκθεση του ηθοποιού στην μεγάλη οθόνη και περισσότερα χρήματα φυσικά. Αυτό εξόργισε την Marvel σε τέτοιο σημείο, που ανέθεσε στους σεναριογράφους να αποκλείσουν τελείως τον Iron Man από την όλη πλοκή.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, συνεχίστηκαν οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων του ηθοποιού και του διευθυντή της Marvel Studios, Kevin Feige. Σε αυτές ο ισχυρός άντρας της Marvel ξεπέρασε τις προκαταλήψεις και είδε το τεράστιο δάσος που απλώνεται μπροστά του. Κατάλαβε ότι παρουσιάζοντας στο κοινό μια νέα σειρά ταινιών με το όνομα “Civil War”, μπορεί μέσα από αυτές να δημιουργήσει νέα sequel και νέες ταινίες με καινούργιους ήρωες και να έχει να πορεύεται για τουλάχιστον επτά χρόνια. Οι επιλογές από εκεί και πέρα είναι άπειρες.

Η Marvel βέβαια θα μπορούσε να αποκλείσει τελείως τον Downey αν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο και δεν κυριαρχούσε η λογική. Το στούντιο είχε ήδη στα σκαριά διάφορες πλοκές από τα comic. Είναι φανερό, ότι ο Tony Stark θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα άλλο μεγάλο όνομα του σύμπαντος της Marvel και να είναι εκείνο, αυτό που θα αναμετρηθεί με τον Captain America, o Incredible Hulk για παράδειγμα. Τέλος άλλη μια εναλλακτική που υπήρχε, θα ήταν να μην υπάρξει καθόλου το έπος του Civil War αλλά αυτό θα προϋπόθετε τεράστιες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα σενάρια των ταινιών της Marvel.

Τώρα, όσο αφορά το μέλλον των ταινιών της Marvel, το στούντιο, που ανήκει στην Disney, έχει ήδη 11 πρεμιέρες ταινιών προγραμματισμένες μέχρι το 2019, συμπεριλαμβανομένου του “Avengers: Age of Ultron” και του “Ant-Man”.

Οι Anthony και Joe Russo, που σκηνοθέτησαν το “Captain America: The Winter Soldier”, θα έχουν το γενικό πρόσταγμα και στο “Captain America 3”. Τα δυο αδέλφια συνεργάζονται με τους Christopher Markus και Stephen McFeely για το σενάριο της ταινίας.

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι η Marvel θεωρείται από πολλούς πολύ σκληρή (και από μερικούς “τσίπισα”) στις διαπραγματεύσεις της. Όμως πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι δεν λυπήθηκε καθόλου να δώσει στον Robert Downey Jr. όσα κι αν ζήτησε στο παρελθόν. Ο ηθοποιός έχει βγάλει περίπου  250 με 300 εκατομμύρια δολάρια από τις συμμετοχές του στην τριλογία του “IronMan” και στο πέρασμα που έκανε στο “Incredible Hulk” και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να κρεμάσει σύντομα το κοστούμι του Iron Man.

Σημαντική ήταν και η πληροφορία ότι η Marvel ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει πολλούς Avengers και να συστήσει μια νέα ομάδα Avengers με κάποιους από τους νέους χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στο Avengers 2.

Συνοπτικά οι επόμενες ταινίες Marvel:

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,