Ο Richard Linklater μετά το "Boyhood" επανέρχεται δριμύτερος με νέα ταινία! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Richard Linklater μετά το “Boyhood” επανέρχεται δριμύτερος με νέα ταινία!

Ειδήσεις | 7-10-2014 |

Μετά το “Boyhood”, το magnum opus του, ο Richard Linklater σχεδιάζει ήδη τη μεγαλοπρεπή συνέχεια της φιλμικής του αναζήτησης με μια νέα ταινία στα σκαριά.  Πνευματικό αδερφάκι του “Dazed and Confused”, το “That’s What I’m Talking About” αναμένεται να μας αλλάξει γνώμη για τα sequel. Εδώ θα μάθεις όλα τα απαραίτητα για το νέο πόνημα του αγαπημένου μας σκηνοθέτη.

Η υπόθεση: Στο “That’s What I’m Talking About” βλέπουμε έναν πρωτοετή στο πρώτο του σαββατοκύριακο ως μέλος της ομάδας baseball της σχολής του. Η νέα ταινία μέσα από ένα μείγμα χιούμορ και μελαγχολίας εξετάζει προσεκτικά μια συγκεκριμένη περίοδο της νεανικής ζωής του ανθρώπου (περίπου εκεί απ’ όπου μας άφησε το “Dazed and Confused”). Ο Linklater μας διηγείται το πέρασμα από την τεμπέλικη εφηβεία των ’70s  στη φοιτητική ζωή των ’80s. Ο σκηνοθέτης σκύβει πάνω από το τρυφερό θέμα των προσωπικών ελευθεριών, που νέοι ενήλικες γεύονται για πρώτη φορά μακρυά από γονεϊκή επιτήρηση. Η ταινία εστιάζει μόνο στις εκτός baseball δραστηριότητες των αθλητών του κολεγίου (άρα μην περιμένεις άλλο ένα “Bad News Bears”).

To cast: Ο Blake Jenner (του “Glee”) έκλεισε από νωρίς τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ οι Wyatt Russell (“22 Jump Street”), Ryan Guzman (“Step Up All In”), Tyler Hoechlin (“Teen Wolf”), Will Brittain (“A Teacher”), Zoey Deutch (“Vampire Academy”), Glen Powell (“The Expendables 3”) φαίνεται να τον πλαισιώνουν ιδανικά.

To crew: Ο Linklater -πολυπράγμων όπως πάντα- αναλαμβάνει και σε αυτό το έργο του τριπλό ρόλο. Σκηνοθετεί, γράφει και κάνει την παραγωγή. Την παραγωγή κάνουν επίσης η Sandra Adair (χρόνια συνεργάτης -editor- με τον Linklater), ο Sean Daniel (παραγωγός του “Dazed and Confused”), ο John Sloss (παραγωγός του “Boyhood”) κι η Ginger Sledge (παραγωγός του “Bernie”). Η Megan Ellison (της εταιρίας παραγωγής Annapurna) είναι επίσης παραγωγός της ταινίας . Αυτή η ταινία ήταν μάλλον οικογενειακή υπόθεση τελικά.

Διανομή:  Η Paramount έχει τα δικαιώματα για τη διανομή σε κινηματογράφους της Βόρειας Αμερικής ενώ η Annapurna International για τις άλλες χώρες του κόσμου. Αυτή η κίνηση συνεργασίας των δύο εταιριών αποτελεί μεγάλο βήμα για την Paramount, η οποία έχει πλέον στο δυναμικό της εκτός από τους David O. Russell, Kathryn Bigelow, Spike Jonze, Paul Thomas Anderson και τον Richard Linklater.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,