Οι πολεμικές εμπειρίες ενός σεναριογράφου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι πολεμικές εμπειρίες ενός σεναριογράφου

Ειδήσεις | 11-10-2014 |

Ο σεναριογράφος Dan Gordon έχει στο ενεργητικό του κάποια από τα ωραιότερα σενάρια, όπως “The Hurricane”, “Wyatt Earp” και “Passenger 57”, αλλά όλα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εμπειρίες του, καθώς ο ίδιος υπηρετεί εδώ και 40 χρόνια τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ, σε 6 διαφορετικούς πολέμους.

Ο Gordon, 67 ετών τώρα, με διπλή υπηκοότητα (Αμερικανική και Ισραηλινή), συνεχίζει να είναι μέλος του Ισραηλινού στρατού. Επέστρεψε στην Μέση Ανατολή νωρίτερα φέτος, σαν εθελοντής στον πόλεμο της Γάζας, αυτή τη φορά σαν εκπρόσωπος τύπου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Gordon, θα μοιραστεί τις εμπειρίες του στο “Temple of the Arts”, στο Beverly Hills, σε τελετή προς τιμήν του, στην οποία σκοπεύει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, που σκόπιμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αμερικής προσπαθεί να μπερδέψει αναλόγως των συμφερόντων που κάθε δίκτυο εξυπηρετεί.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, ο Gordon διατηρούσε blogs, σχετικά με τα συμβάντα που υπήρχαν γύρω του.

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει μπερδευτεί, και υποστηρίζει ότι σίγουρα η Hamas σχεδίαζε αυτόν τον πόλεμο για χρόνια, καθώς έτσι δικαιολογεί τα 40 τούνελ που βρέθηκαν από την Λωρίδα της Γάζας μέχρι το Ισραήλ, για να εξυπηρετηθούν τρομοκρατικές ενέργειες:“Είναι το δικό τους Pearl Harbor, το οποίο σχεδίαζαν για χρόνια, και η αλήθεια είναι γραμμένη με τσιμέντο και ατσάλι, το οποίο εστάλη από Αμερική και Ευρώπη”.

Αν έπρεπε να συγκρίνει ό,τι έχει δει με ταινία, ο Gordon δηλώνει ότι η ταινία θα ήταν η ‘Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών’:“Αυτό που δεν έχω δει σε ταινία υπό αυτήν την έννοια, είναι το έδαφος να ανοίγει κυριολεκτικά μπροστά σου, και όπως τα ζόμπι που ανοίγουν τον τάφο τους μία στιγμή, την επόμενη είναι στο σπίτι σου, στην οδό που ζεις, στην μικρή και ήσυχη γειτονιά σου. Αλλά το τρομακτικό είναι να ξέρεις ότι τα θύματα είναι απλοί πολίτες”.

Ο Gordon σκοπεύει να δηλώσει ότι θα γράψει ένα βιβλίο για την δράση της Hamas, με τίτλο ‘Η Μέρα των Νεκρών’, το οποίο σκοπεύει μετά να μεταφέρει και στον κινηματογράφο, με πιθανή εταιρεία παραγωγής την Relativity Media:“Θα είναι στα κατασκοπευτικά χνάρια των θρίλερ των Tom Clancy και Vincent Flynn”. 

Μπορείτε να διαβάσετε την πολυτάραχη ζωή του σεναριογράφου εδώ.