Ζακ Γαλυφιανάκης: "Ο τρόπος με τον οποίο το Χόλυγουντ συγχαίρει συνεχώς τον εαυτό του είναι αηδιαστικός" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ζακ Γαλυφιανάκης: “Ο τρόπος με τον οποίο το Χόλυγουντ συγχαίρει συνεχώς τον εαυτό του είναι αηδιαστικός”

Ειδήσεις | 15-10-2014 |

Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ζακ Γαλυφιανάκης εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκεια του σχετικά με τον τρόπο που το Χολυγούντ αυτοπροωθείται.Το Σάββατο συγκεκριμένα,στην πρεμιέρα του φεστιβάλ κινηματογράφου της Νέας Υόρκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “Hollywood Reporter” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου όλου του καστ του Birdman δήλωσε: “Με μπερδεύει… Πραγματικά με μπερδεύει όλο αυτό. Μας προωθούν λες και θεραπεύουμε τον καρκίνο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Ο τρόπος με τον οποίο το Χόλυγουντ συγχαίρει συνεχώς τον εαυτό του είναι αηδιαστικός”.

Δεν ήταν όμως αυτή η αρχή των δηλώσεων του αφού νωρίτερα την ίδια μέρα σχολίασε και το τι σημαίνει γι ‘αυτόν ο όρος celebrity. “Το να είσαι celebrity είναι αηδίες, είναι ανόητο και μου είναι αδιάφορο. Mου αρέσει που είμαι ηθοποιός και ως εκεί. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ηθοποιού και celebrity ορίζεται από τον ίδιο τον άνθρωπο από τον οποίο δημιουργήθηκε και ο όρος, καθώς δεν είναι σε κανέναν έμφυτος. Έχουμε ανθρώπους να μας υποδεικνύουν να παρακολουθούμε τις ζωές άλλων ανθρώπων για λάθος λόγους. Προτιμώ να κάνω τη δουλειά μου και να επιστρέφω σπίτι μου.”

Σε κοινή γραμμή φαίνεται να κατευθύνονται και ο Michael Keaton που δήλωσε πως ο οποιοσδήποτε πλέον μπορεί να είναι celebrity αλλά και ο Edward Norton αντίστοιχα που είπε ότι ένας σκύλος που τρέχει πάνω σε ένα τοίχο είναι πολύ πιο διάσημος από τους ίδιους. Τρεις πραγματικά και αποδεδειγμένα αξιόλογοι ηθοποιοί που φαίνεται να μην επηρεάζονται από το star system, πατάνε στα πόδια τους και θα έπρεπε να είναι φωτεινό παράδειγμα για παλιότερους και νεώτερους που μεγαλοπιάνονται και διακατέχονται από αδικαιολόγητη έπαρση.

Όσον αφορά στο “Birdman” του Alejandro G.Inarritu, ταινία στην οποία ο Γαλυφιανάκης πρωταγωνιστεί (μαζί με Keaton, Νorton κ.α), είπε:

“Συμφωνώ με ό, τι λέει αυτή η ταινία. Διαβάζοντας το σενάριο σκέφτηκα πως είναι σαν να τους “χαστουκίζει” όλους αλλά έχει δίκιο. H αλήθεια καταπατά τα πάντα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχει πολιτισμός. Αν έγραφαν όλοι για ποιητές, μαθηματικούς και γενικά τέτοιου είδους ανθρώπους θα παρακινούμασταν να εξελιχθούμε πιο γρήγορα.”

Το Birdman θα προβληθεί στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,