Ο Tom Hanks γράφει, το New Yorker εκδίδει - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Tom Hanks γράφει, το New Yorker εκδίδει

Ειδήσεις | 25-10-2014 |

Το περιοδικό New Yorker, αποτελεί πλέον σταθμό της δημοσιογραφίας, αλλά και της μυθιστοριογραφίας, και έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του συγγραφείς οι οποίοι έχουν πλέον στα ράφια τους αρκετά βραβεία. Alice Munro το Nobel, George Saunders το Folio. Η λίστα έχει ακόμα μία προσθήκη. Αυτή του Tom Hanks.

Η μικρού μήκους νουβέλα του ηθοποιού αφηγείται την ιστορία 4 φίλων που ξεκινούν ένα ταξίδι. Μη φανταστείτε μακριά. Στη Σελήνη.

“Το να ταξιδέψεις στο φεγγάρι δεν είναι τόσο περίπλοκο τώρα, όσο ήταν το 1969, καθώς οι και οι 4 μας, δεν δίνουμε δεκάρα”, έτσι ξεκινάει την αφήγηση ο ήρωας του Hanks. “Οργανώνουμε την εκτόξευση στην 45η επέτειο του Apollo 11, τη διασημότερη της ιστορίας, αλλά μάλλον δεν θα γίνει γιατί ο Steve Wong, έχει οδοντίατρο τον Ιούλιο”.

Ο Hanks, ο οποίος έπαιξε τον Jim Lovell στο αγαπημένο μας Apollo 13, αποφάσισε να κάνει την γραφή του σύγχρονη, καθώς ένας από τους χαρακτήρες του παρακολουθεί “Breaking Bad”, στο iPad, την ώρα που οι υπόλοιποι τραβούν selfies με τη Γη.

Η επιστροφή τους στο σπίτι, αποτελεί το αντίθετο της κορύφωσης, καθώς δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν, με το μόνο σίγουρο να είναι οι πολλαπλές φωτογραφίες τους στο Instagram.

Ο συγγραφέας Chris Power, ο ειδικός τον μικρών ιστοριών στη Guardian έγραψε για την προσπάθεια του Tom Hanks:“Οι χαρακτήρες δεν είναι σημαντικοί εδώ, αλλά βοηθούν στο να κατανοήσουμε το τεχνολογικό και ιστορικό πλαίσιο του ταξιδιού στο διάστημα. Η δομή του είναι κωμική, και σε ορισμένα σημεία ποιητική. Η ιστορία σε γενικές γραμμές είναι εύπεπτη, αλλά διασκεδαστική. Δυστυχώς μπαίνει σε σύγκριση με παλιότερες του ίδιου ύφους, αναπόφευκτα”. 

Ο Hanks, ο οποίος κρατάει και την αφήγηση στην ακουστική version, δήλωσε στο περιοδικό:”Έχω υπάρξει στο πλευρό υπέροχων αφηγητών σε όλη μου τη ζωή, σαν ενθουσιασμένος μαθητής. Τώρα ήθελα να πω μία δική μου”.

Και εις ανώτερα Tom…

Διαβάστε περισσότερα για: ,