Ο Jake Gyllenhaal θέλει να σκηνοθετήσει (κι αυτός) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Jake Gyllenhaal θέλει να σκηνοθετήσει (κι αυτός)

Ειδήσεις | 30-10-2014 |

Ναι λοιπόν είναι και αυτό ένα γεγονός. Μέσα στον ήδη μεγάλο αριθμό ηθοποιών που θέλουν να περάσουν στην πίσω πλευρά της κάμερας, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας. Ο Jake Gyllenhaal.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ένωσης παραγωγών, Hawk Koch, ο δεύτερος τον σύστησε σαν μέρος της “οικογένειας”.

Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της προσθήκης του ηθοποιού στην ένωση παραγωγών. Έχει ήδη στο βιογραφικό του την εκτέλεση παραγωγής σε ταινίες, όπως το “End of Watch”, αλλά και το επικείμενο “Nightcrawler“, στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Τι άλλο συνέβη στην συνέντευξη;

Ο Gyllenhaal θεωρεί ότι είναι λογικό να μεταπηδήσει και σε όλους τομείς της τέχνης του. Ο πατέρας του σκηνοθέτης, και η μάνα του σεναριογράφος:”Ακόμα και από παιδί έβλεπα πως λειτουργούν τα πράγματα πίσω από τις κάμερες. Πάντα με ενθουσίαζε το πως λειτουργούσαν οι ηθοποιοί με εκείνους απέναντι”.  

Οι ομοιότητες ανάμεσα στα “Nightcrawler” και “End of Watch”, τον έκαναν να θέλει να εμπλακεί και σαν παραγωγός στο “Nightcrawler” :“Επειδή κρατούσα την εκτέλεση παραγωγής στο ‘End of Watch’, με γυρίσματα στο Los Angeles, και οι δύο ταινίες είχαν ανάλογο budget, συν του ότι υπήρχαν ομοιότητες στη θεματολογία. Έτσι άρπαξα την ευκαιρία”. 

Στη συνέχεια όμως μία δήλωσή του, ίσως να είναι λίγο out-there:“Καθένας έχει τα σχέδιά του. Και πρέπει να τα σεβαστούμε. Σαν ηθοποιός, νομίζω ότι η υποκριτική είναι μία ανώριμη και εγωπαθής διαδικασία. Αλλά επίσης πιστεύω, στον αντίποδα, ότι χωρίς αυτό, δεν θα είχαμε παραγωγή”.

Επίσης μας αποκάλυψε ότι δεν διαβάζει τα σενάρια του:”Και αυτό είναι πρόβλημα. Εξαιτίας της μητέρας μου, άρχισα πρόσφατα να θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ιστορία, και επίσης άρχισα να βλέπω ολόκληρη την εικόνα, και πως μπορεί να γίνει”. (συγχωρέστε μου το σχόλιο, αλλά σαν αργά δεν το κατάλαβε;)

Θα σκηνοθετήσει όμως κάποια στιγμή; :“Ίσως. Μόλις συναντήσω κάτι που να γνωρίζω. Μόλις η καρδιά μου αγαπήσει το υλικό που θα συναντήσω, και μόλις φανταστώ την εικόνα και το πως θέλω να παρουσιαστεί, σίγουρα θα το κάνω”. 

Διαβάστε περισσότερα για: