Ο Eddie Murphy αποφάσισε να σοβαρευτεί - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Eddie Murphy αποφάσισε να σοβαρευτεί

Ειδήσεις | 23-10-2014 |

Το 2007 ο Eddie Murphy κέρδισε υποψηφιότητα για όσκαρ χάρη στην ταινία Dreamgirls, που αποτέλεσε μια διαφορετική φάση της κινηματογραφικής του καριέρας, αυτή του δράματος. Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, έμελλε να ακολουθήσει μια σειρά από κακές κριτικές (Meet DaveA Thousand Words), ο ρόλος ενός γαϊδουριού (Shrek the ThirdShrek Forever After), καθώς και σχέδια για πολλά sequel παλιών επιτυχιών (Beverly Hills Cop 4Triplets). Τώρα, όμως, φαίνεται, πως ο Murphy μάλλον βαρέθηκε και επέλεξε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ρεπερτορίου του. Ναι, σοβαρεύεται ξανά.

Επισήμως επιβεβαιώθηκε ότι ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί στην ταινία Cook, σε σκηνοθεσία Βruce Beresford (Driving Miss Daisy), στη θέση του Samuel L. Jackson, ο οποίος αποχώρησε από το project λόγω φορτωμένου προγράμματος. Παρά τη βασική αλλαγή στο καστ, ο παραγωγός Mark Canton φαίνεται κατενθουσιασμένος με τη νέα τροπή που πήραν τα πράγματα. Δήλωσε μάλιστα ότι πρέπει να περιμένουμε έναν Eddie Murphy όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Η νέα ταινία Cook αφηγείται την ιστορία ενός άντρα (Eddie Murphy), που προσλαμβάνεται ως μάγειρας για την σύντροφο και την κόρη ενός άντρα που πεθαίνει. Η Susan McMartin (Two and a Half Men) έγραψε το σενάριο, το οποίο είναι βασισμένο σε εμπειρίες που πράγματι είχε κατά την παιδική της ηλικία. Τα γυρίσματα ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συμπεράνουμε ότι το Cook θα δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του Murphy όπως συνέβη για παράδειγμα με το Dallas Buyers Club και τον Matthew McConaughey. Ο ίδιος ο Μurphy πάντως, δε φαίνεται να εγκαταλείπει σύντομα τις κωμωδίες που τον έχουν χαρακτηρίσει και συνεχίζει να προχωράει τα project για τα sequel Beverly Hills Cop 4 και Triplets (συνέχεια του Twins). Σε κάθε περίπτωση, το Cook θα είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή, έστω κι αν δεν καταφέρει να τον φτάσει ως το όσκαρ. Εξ άλλου, οι τελευταίες του ταινίες, με εξαίρεση τα Shrek, δεν είχαν την εμπορική επιτυχία για την οποία προορίζονταν. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες του σκηνοθέτη Βruce Beresford (συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας του, με τίτλο Peace Love & Misunderstanding), οι οποίες δεν έχουν αφήσει και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , ,