Το ορόσημο του Netflix: Θα κυκλοφορήσει ταινία ταυτόχρονα στο σινεμά και στο Netflix - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ορόσημο του Netflix: Θα κυκλοφορήσει ταινία ταυτόχρονα στο σινεμά και στο Netflix

Ειδήσεις | 1-10-2014 |

Μετά την επιτυχία σειρών όπως το House of Cards και το Orange Is the New Black, το Netflix προχωράει στην κυκλοφορία ταινίαςΗ online υπηρεσία streaming ένωσε τις δυνάμεις της με την Weinstein Company για να κυκλοφορήσει την πρώτη της ταινία, της οποίας ο τίτλος θα είναι Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend” και αποτελεί το sequel του Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000), γνωστού στην Ελλάδα ως Τίγρης και Δράκος.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τόσο στο Netflix όσο και στο σινεμά στις 28 Αυγούστου 2015.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη για το Netflix, καθώς με το περιεχόμενό του προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τις άλλες υπηρεσίες στο χώρο VoD (Video on Demand)Μάλιστα, το γεγονός ότι εισήλθε στον κόσμο του κινηματογράφου δυναμικά, δίνοντας ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας για σινεμά και για το site του, είναι αξιοσημείωτο, αν και το Netflix δεν είναι το πρώτο που κάνει κάτι τέτοιο.

Πέρυσι, για παράδειγμα, το “A Field in England” του Ben Wheatley έγινε η πρώτη ταινία του Ηνωμένου Βασιλείου που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, σε DVD, στην τηλεόραση και VoD την ίδια μέρα. Αυτό έγινε καθώς το Βρετανικό δίκτυο Sky Movies μετέδωσε στους συνδρομητές του την ταινία, την ίδια ακριβώς στιγμή που αυτή άρχισε να προβάλεται στις αίθουσες. 

Οι fans θα έχουν την πρωτοφανή επιλογή για το πώς θα απολαύσουν μια καταπληκτική και αξέχαστη ταινία που συνδυάζει την έντονη δράση και την απίστευτη ομορφιάλέει ο Ted Sarandos, διευθύνων σύμβουλος περιεχομένου στο Netflix. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τον Harvey Weinstein και μια παγκοσμίου κλάσης ομάδα δημιουργών για να φέρουμε αυτήν την επική ιστορία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και που συνεργαζόμαστε με την IMAX (αλυσίδα κινηματογράφων στην Αμερική), ένα εμπορικό σήμα που αντιπροσωπεύει την υψηλότερη ποιότητα διασκέδασης, για την παραγωγή αυτής της ταινίας“.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Yuen WoPing, σκηνοθέτη του Tai Chi Master και χορογράφο πολεμικών τεχνών για την τριλογία Matrix αλλά και το Kill Bill. Η Michelle Yeoh θα επαναλάβει το ρόλο της ως Yu ShuLien και ο Donnie Yen θα πρωταγωνιστήσει ως Silent Wolf. Ο σταρ του Glee Harry Shum Jr, ο Jason Scott Lee, ο Roger Yuan, η Eugenia Yuan και η νεοφερμένη Natasha Liu Bordizzo είναι επίσης μέλη του καστ. Τα γυρίσματα είναι σε εξέλιξη στη Νέα Ζηλανδία. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον John Fusco και είναι βασισμένο στο Iron Knight, Silver Vase του Wang Dulu.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , ,