Νόμος στην Κίνα απαγορεύει σε ηθοποιούς με ιστορικό ναρκωτικών ουσιών και εμπλοκές σε πορνεία να ασκούν την υποκριτική - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νόμος στην Κίνα απαγορεύει σε ηθοποιούς με ιστορικό ναρκωτικών ουσιών και εμπλοκές σε πορνεία να ασκούν την υποκριτική

Ειδήσεις | 13-10-2014 |

Στη μακρινή Κίνα υπάρχει τους τελευταίους μήνες ένας ειδικός νόμος που απαγορεύει σε ηθοποιούς που πρόκειται να παίξουν σε ταινίες τη χρονιά 2014 – 2015 να πράξουν τα καθήκοντα τους, αν έχουν προηγουμένως εμπλακεί σε καταστάσεις πορνείας ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο λόγος του ηθικού αυτού νόμου είναι ότι οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί, ως δημόσια πρόσωπα προβάλλουν την κακή επιρροή στους νεαρούς πολίτες της χώρας.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σύλληψης ηθοποιού, έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ο γιος του Jackie Chan, ο Jaycee συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, γιατί έκανε χρήση μαριχουάνας στο διαμέρισμα του. Την ίδια χρονιά επίσης, συνελήφθη, τον Μάιο ο ηθοποιός Huang Haibo και τον Σεπτέμβριο ο σκηνοθέτης Wang Quan’an καθώς ήταν και οι δυο ύποπτοι για εμπλοκή σε συνεύρεση με πόρνες.

Πέρα όμως από τις εκάστοτε συλλήψεις, οι αρμόδιοι φορείς των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δρώμενων, το λεγόμενο (SARFT) είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν κάθε σκηνή ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς που περιέχει τους ηθοποιούς που παραβαίνουν τους νόμους και φυσικά να τους απαγορεύεται η πρόταση για νέες συνεργασίες.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, πάνω από 40 φορείς στο Beijing έχουν συμφωνήσει ώστε να μην προσλαμβάνουν ηθοποιούς που έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με το SARFT, οι ηθοποιοί αυτοί προσβάλλουν το κοινωνικό περιβάλλον με τις πράξεις τους και δημιουργούν μια επιβλαβή επιρροή σε πολλούς νέους.

Τα νέα της εφαρμογής του νόμου δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα και στο διαδικτυακό κόσμο, με αρκετούς να ζητούν μέσα από το αντίστοιχο κινεζικό Twitter, στο Weibo, μια δεύτερη ευκαιρία για τον ηθοποιό Huang Haibo.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , ,