Καθολικό Σχολείο απαγορεύει το γύρισμα, στη νέα ταινία με Moore και Page, λόγω θέματος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Καθολικό Σχολείο απαγορεύει το γύρισμα, στη νέα ταινία με Moore και Page, λόγω θέματος

Ειδήσεις | 25-10-2014 |

Ένα καθολικό σχολείο αρρένων δέχεται τα πυρά του τύπου τον τελευταίο καιρό, καθώς απαγόρευσε τα γυρίσματα του “Freeheld”, της νέας ταινίας με τις Julianne Moore και Ellen Page, οι οποίες ενσαρκώνουν ένα ερωτικό ζευγάρι.

Ο υπεύθυνος τοποθεσίας της ταινίας, διάλεξε το ‘Salesian High School’, στο New Rochelle, της Νέας Υόρκης, για μία από τις βασικές σκηνές της ταινίας, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και στο ομώνυμο ντοκυμανταίρ, του 2007.

Αρχικά το προσωπικό του σχολείου, έδωσε την άδεια του να φωτογραφηθεί ο χώρος.

Η σκηνή στην οποία αναφερόμαστε, θέλει την ηρωίδα της Moore, μία ντετέκτιβ του New Jersey στα τελικά στάδια του καρκίνου, να καταθέτει τα χαρτιά της για το “σύμφωνο συνύπαρξης” με την σύντροφό της (Page), ώστε αυτή να αποκτήσει την περιουσία της, μετά το θάνατο της. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου θα λειτουργούσαν σαν το δημαρχείο της περιοχής.

Και ενώ αρχικά η παραγωγή είχε πάρει το ok, για να ξεκινήσει τα γυρίσματα, ο διευθυντής του σχολείου, John Flaherty, ενημέρωσε τον παραγωγό, Michael Shamberg, ότι απαγορεύει το γύρισμα.

“Μας το απαγόρευσαν, λόγω του θέματος. Το σχολείο έχει στο παρελθόν δώσει άδεια για γυρίσματα, και σε μουσικά video-clip, αλλά και σε διαφημίσεις”, εξηγεί ο Shamberg.

Ο παραγωγός απάντησε στον διευθυντή με mail:”Η ταινία, η οποία αφορά τις τελευταίες μέρες της Det. Laurel Hester, δεν εστιάζει στον γάμο μεταξύ gay, ούτε στις γυναίκες που προσπαθούν να παντρευτούν. Αφορά την αναγνώριση μιας γυναίκας, η οποία ήταν μία θαρραλέα κοινωνική λειτουργός”.

Ο Flaherty απάντησε λέγοντας ότι θα προωθήσει το αίτημα στον πρόεδρο του σχολείου, και συνέχισε λέγοντας :”Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το σχολείο μας αγκαλιάζει κοινωνικά θέματα όπως η πείνα, η κοινωνική εξαθλίωση, και η βοήθεια στους αδικημένους”. Γενικότητες, γενικότητες, γενικότητες, δηλαδή.

Η σκηνοθεσία θα ανήκει στον Peter Sollett (Nick and Norah’s Infinite Playlist), και πέρα από τις δύο ηθοποιούς, θα δούμε και τον Steve Carell.

Διαβάστε περισσότερα για: ,