Ο John Cusack φτύνει όλα τα στραβά του Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο John Cusack φτύνει όλα τα στραβά του Hollywood

Ειδήσεις | 4-10-2014 |

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “The Guardian”, στο πλαίσιο προώθησης της νέας του ταινίας “Maps to The Stars” (σκηνοθεσίας David Cronenberg), ο John Cusack περιέγραψε το Hollywood ως “οίκο ανοχής που τρελαίνει τους ανθρώπους”. Επιπλέον, ο ηθοποιός δε δίστασε να αναφερθεί στην προκατάληψη που επικρατεί στο Hollywood κατά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, στο μισογυνισμό και στις ρωγμές του συστήματος λειτουργίας των μεγάλων στούντιο.

Η ταινία “Maps to The Stars”, προβλήθηκε φέτος στις Κάνες και είναι μια σάτιρα του Hollywood με πρωταγωνιστή τον Cusack σε ρόλο ενός πλούσιου guru σε θέματα αυτοβελτίωσης. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζουν ο Robert Pattinson, η Julianne Moore και η Mia Wasikowska.

“Το L.A. φαίνεται να είναι ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί άνετα να δηλώσει όποια ιδιότητα του κατέβει. Το πιο τρελό πράγμα μπορεί να σου ακουστεί εύλογο σ’αυτές τις συνθήκες παράνοιας. Οι άνθρωποι εδώ γυρεύουν λύτρωση από τον πόνο τους και αυτό το μετουσιώνουν σε τέχνη. Ταυτόχρονα όμως, θέλουν και τη διασημότητα. Κι επειδή παίζονται πολλά λεφτά παίρνουν τη σκυτάλη τα διάφορα αρπακτικά.”

Στη συνέντευξή του, ο Cusack έθιξε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ηλικίας όπως αντιμετωπίζεται από τον κόσμο του Hollywood. “Προσωπικά έχω ακόμη 15-20 χρόνια μέχρι να πουν ότι γέρασα. Οι γυναίκες όμως, αντιμετωπίζονται βάρβαρα. Υπάρχει τέτοιος παραλογισμός που σε λίγο θα μας πουν ότι αν μια γυναίκα περάσει τα 26 μπαίνει και στην εμμηνόπαυση. Έχω φίλες ηθοποιούς που θεωρείται ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση από τα 29. Όλοι ζητούν απλώς και μόνο περισσότερες εικοσάρες. Η κατάσταση έχει αρχίσει λίγο να μου θυμίζει παιδική πορνογραφία” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Cusack περιέγραψε το Hollywood σαν μια βιομηχανία που κυβερνάται από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες με εμμονή στο franchise. Παραδέχτηκε ότι προφανώς έχει και ο ίδιος κάνει εμπορικές ταινίες για να βρει πόρους ώστε να χρηματοδοτήσει project που πραγματικά τον ενδιέφεραν κι ότι στο παρελθόν υπήρχαν και ηγετικά στελέχη στούντιο με παρόμοια λογική. “Ο φίλος μου ο JoeRoth ήταν υπεύθυνος στη Disney … Έκανε δουλειές όπως το  The Rock και το Con Air για να κρατάει ευχαριστημένους τους  μετόχους, αλλά έδινε και έξι-εφτά ευκαιρίες σε άτομα που είχαν ωραίες ιδέες. Εγώ κατάφερα να κάνω το High Fidelity και το Grosse Pointe Blank. Ο Spike Lee το Summer of Sam. Ο Wes Anderson το Rushmore. Τώρα πια, δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα.” δήλωσε με λύπη.

Ο Cusack εξέφρασε την πλήρη απαξίωση και αποστροφή του για το σύστημα με το οποίο λειτουργεί το Hollywood κι έκλεισε τη συνέντευξή του αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, οτιδήποτε, ακόμα και να πουλούσα ρολόγια στους δρόμους της Κίνας, θα το έκανα και θα συμμετείχα μόνο σε ταινίες όπως το Maps to The Stars”.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , ,