Αφιέρωμα: Οι ζωγραφιές παιδιών στις ταινίες τρόμου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αφιέρωμα: Οι ζωγραφιές παιδιών στις ταινίες τρόμου

Αφιερώματα | 30-10-2014 |

Σκεφτείτε το παρακάτω. Ετοιμάζεστε να δείτε μία ταινία τρόμου. Μέσα σε αυτήν πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένα πιτσιρίκι. Το πιτσιρίκι αυτό για λόγους διάφορους, ξεκινάει να ζωγραφίζει.

Όλο αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό αρκετά. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μία μικρή αναδρομή σε όλα αυτά τα σκίτσα που μας τρομοκράτησαν στην μεγάλη οθόνη.

 

The Ring

Aidan The Ring

Σε αυτήν την ταινία, ο Aidan, ο οποίος για κάποιον λόγο φαίνεται πολύ πιο ώριμος από ότι θα έπρεπε, ζωγραφίζει ένα κορίτσι θαμμένο, μάλλον για να εξορκίσει τον φόβο του για τον θάνατο της ξαδέρφης του. Η διαφορά είναι ότι αυτή δεν έχει πεθάνει ακόμα.

Από εκεί περνάμε στις ζωγραφιές με μαύρους κύκλους. Δηλαδή πηγάδια. Δηλαδή το μέρος από όπου θα ξεπηδήσει η Σαμάνθα.

 

Insidious

Insidious

Ο 10χρονος Dalton πέφτει σε κώμα όταν βλέπει κάτι, και από τον τρόμο του πέφτει από την σκάλα της σοφίτας. Τα σκίτσα του ξαφνικά αρχίζουν να πηγαινοέρχονται στο σπίτι, και δίνουν ενδείξεις για το αν ο Dalton θα επιστρέψει στην ζωή και στην πραγματικότητα.

 

Children of the Corn

Children of the Corn

Τα παιδιά στην ταινία του 1984, η οποία είναι βασισμένη στην σύντομη ιστορία του Stephen King, δεν είναι από αυτά που μπορείς να εμπιστευθείς. Στην πόλη Gatlin στη Νεμπράσκα, τα ευγενικά και καλοσυνάτα παιδιά, είναι μέλη μίας αίρεσης. Ναι, ναι, ναι.

Η Sarah με τον αδερφό της αρνήθηκαν να συμμετέχουν, και έτσι η εικόνα που βλέπετε παραπάνω, είναι η προοικονομία για την μαζική δολοφονία των ενηλίκων της πόλης, από τα ευγενικά και καλοσυνάτα παιδιά. ΝΟΤ…

 

The Others

The Others

Η Grace Stewart (Nicole Kidman) μπορεί να έχει καταφέρει να κρατήσει τους Ναζί μακριά από το σπίτι της, αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει την είσοδο των φαντασμάτων, που απειλούν να κατεβάσουν τις κουρτίνες και να τραυματίσουν τα “φωτοευαίσθητα” παιδιά της.

Το σχέδιο παραπάνω το έχει ζωγραφίσει η κόρη της, σαν απόδειξη της ύπαρξης των πνευμάτων στο σπίτι. Και χωρίς να θέλουμε να κάνουμε spoiler (αν δεν το έχετε δει βέβαια, κανονικά θα έπρεπε), οι ρόλοι κάποια στιγμή αντιστρέφονται.

 

The Orphan

The Orphan

Τα συγκεκριμένα σκίτσα δεν είναι ακριβώς ζωγραφισμένα από παιδί, αλλά καμία τέτοια λίστα δεν θα ήταν πλήρης αν έλειπαν αυτά. Ένα μικρό κορίτσι, η Esther, είναι στην πραγματικότητα 33 ετών με ορμονική διαταραχή, η οποία έχει μόνο έναν σκοπό. Να την υιοθετούν, να αποπλανεί τους συζύγους, να σκοτώνει τις συζύγους, και να παίρνει την θέση τους. Μπερδευτήκατε; Και την Esther, δεν την λες και καλά.

The Orphan

Όταν η μαμά και σύζυγος Vera Farmiga καταλαβαίνει ότι “Κάτι τρέχει με την Esther”, ξεκινάει τις δικές της έρευνες για να μάθει την αλήθεια. Όταν λοιπόν ένα black light επιστρατεύεται, τα αθώα σκίτσα της Esther μετατρέπονται σε φρικιαστικά σχέδια στους τοίχους.

Ποια ξεχάσαμε; Ποια σας άρεσαν;

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,