Επίθεση Βen Affleck σε εκπομπή για ρατσιστικά σχόλια κατά του Ισλάμ εναντίον παρουσιαστή και καλεσμένου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Επίθεση Βen Affleck σε εκπομπή για ρατσιστικά σχόλια κατά του Ισλάμ εναντίον παρουσιαστή και καλεσμένου

Ειδήσεις | 6-10-2014 |

Ο Ben Affleck την περασμένη Παρασκευή ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Real Time” του Bill Maher και το μόνο που κατάφερε ο οικοδεσπότης μαζί με έναν ακόμη καλεσμένο του, το συγγραφέα Sam Harris ήταν να τον εξοργίσουν.

Ο San Harris άρχισε να κατηγορεί τη θρησκεία του Ισλάμ βάζοντας στο ίδιο σακί όλους τους μουσουλμάνους και εξισώνοντας όλους τους πιστούς της θρησκείας με τους τζιχαντιστές. Αποκάλεσε το Ισλάμ ως “πηγή κακών ιδεών” που κριτικάρει, καταδικάζει δε δέχεται και αφανίζει οτιδήποτε διαφορετικό από ό,τι εκείνο επιβάλλει. Στην προσπάθεια του να πείσει για το πόσο κακοί είναι οι Μουσουλμάνοι συμπεριφέρθηκε ακριβώς με τον τρόπο που τους κατηγόρησε ότι συμπεριφέρονται. Καταδικάζοντας τους και κριτικάροντας του.

Ο Ben Affleck ακούγοντας όλα αυτά, φανερά εκνευρισμένος αντιπαρατέθηκε και στο συγγραφέα αλλά και στον παρουσιαστή, ο οποίος συμφωνούσε και συμπλήρωνε τις κατηγορίες κατά του Ισλάμ. Το άκουσμα της έκφρασης “Το Ισλάμ είναι πηγή κακών ιδεών” εξόργισε ακόμα περισσότερο τον Affleck που αποκάλεσε τα λεγόμενα του Sam Harris αηδιαστικά, άσχημα και ρατσιστικά. Πριν από αυτό τον ρώτησε αν γνώριζε πια τόσο καλά τον κώδικα πίστης του Ισλάμ ώστε να το κατηγορεί έτσι και δήλωσε ότι οι Αμερικάνοι έχουν δημιουργήσει και “πουλάνε” τη φοβία για το Ισλάμ.

Όταν ο Sam Harris ακλόνητος συνέχισε να αναφέρει τους φόνους που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές εξισώνοντας τους για άλλη μία φορά με τους υπόλοιπους μουσουλμάνους ο Ben Affleck του υπενθύμισε πόσους ανθρώπους έχουν σκοτώσει οι Αμερικάνοι και επίσης ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι σαν όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν και ζουν χωρίς να ασπάζονται τις ακραίες ιδέες περί αφανισμού όποιου είναι διαφορετικός από αυτούς.

Αναφέροντας παραδείγματα και άλλων μειονοτήτων που είχαν και έχουν ρατσιστική αντιμετώπιση όπως οι Αφροαμερικάνοι, ο Ben Affleck θέλησε να δείξει στους δύο αυτούς κυρίους ότι αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο και τους μουσουλμάνους, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση εκείνοι δεν είναι μειονότητα, αφού πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ.

Ρατσισμός είναι η διάκριση και η μεροληπτική στάση σε βάρος ομάδων και κατηγοριών ατόμων. Δείτε στο βίντεο λοιπόν πώς μεροληπτούν οι Sam Harris και Bill Maher και πώς ο Ben Affleck τους βάζει στη θέση τους.

Διαβάστε περισσότερα για: