Bond, James Bond - Theme Songs, Part 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Bond, James Bond – Theme Songs, Part 2

Soundtracks | 22-10-2014 |

Με την αποχώρηση του Sean Connery, που είχε πλέον ταυτιστεί με τον Βρετανό κατάσκοπο, κλείνει ένας σημαντικός κύκλος. Το πρόσωπό του είχε ταυτιστεί πλήρως με το βρετανό κατάσκοπο. Η ομοιότητά του άλλωστε με την ιδέα του Ian Fleming για τον ήρωά του ήταν μοναδική. Θυμηθείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στα soundtrack του Bond.

6. On Her Majesty’s Secret Service (1969) Αποκλήθηκε «ίσως το καλύτερο θέμα της σειράς». Συντέθηκε, ενορχηστρώθηκε και διευθύνθηκε από τον John Barry, του οποίου ήταν η πέμπτη επιτυχής συμμετοχή στα φιλμ. Ο ίδιος δήλωσε πως έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεχάσει το κοινό πως δε θα δει ξανά τον Sean Connery. Και παρ΄όλο που θα γινόταν αππειρα να συμπληρωθεί με στίχους, ο σκηνοθέτης επέτρεψε ένα ορχηστρικό θέμα θυμούμενος το πρώτο κομμάτι της σειράς. Ίσως το θέμα των τίτλων του On Her Majesty’s Secret Service να έκανε πολύ καλύτερη εντύπωση κι απ΄τον ίδιο τον πρωταγωνιστή George Lazenby τον οποίο δεν ξανασυναντήσαμε ως JamesBond.

7. Diamonds Are Forever (1971) Έπειτα από 7 χρόνια, η Shirley Bassey επιστρέφει για να ερμηνεύσει το ομώνυμο τραγούδι της νέας ταινίας του Bond, το οποίο ο παραγωγός Harry Saltzman μισούσε, καθώς απεχθανόταν τα σεξουαλικά υπονοούμενα που άφηναν οι στίχοι. Έμεινε τελικά στην ταινία χάρη στον συμπαραγωγό Cubby Broccoli. Αργότερα ο συνθέτης του τραγουδιού John Barry -αλοίμονο- παραδέχτηκε πως είχε συμβουλεύσει την Bassey να φανταστεί πως τραγουδά για ένα πέος… Βέβαια, μαζί της επέστρεψε και ο Connery, αφού ο Lazenby άκουσε τον ατζέντη του και απομακρύνθηκε από το ρόλο.

8. Live and Let Die (1973) Με μια αύρα από Beatles, που προ ολίγου είχαν διαλυθεί, ακολουθείται η επόμενη ταινία, το ντεμπούτο του Roger Moore ως Bond. Ο John Barry ήταν απασχολημένος εκείνη την περίοδο, και την υποχρέωση ανέλαβε ο Paul McCartney, που έγραψε το τραγούδι μαζί με τη γυναίκα του, Linda, και το ερμήνευσαν μουσικό σχήμα τους Wings. Το Live and Let Die αποτελεί το πρώτο rock ‘n’ roll κομμάτι των τίτλων του James Bond, ξεφεύγοντας τελείως από το ύφος. Παρ΄όλα αυτά, είχε εξαιρετική επιτυχία και σκαρφάλωσε στην 9η θέση των βρετανικών charts, ενώ στην Αμερική έμεινε για 2 εβδομάδες στη 2η θέση.

9. The Man with the Golden Gun (1974) Η αρχική πρόθεση ήταν να ακούσουμε τη φωνή του Elton John, ή του Cat Stevens, να συνοδεύει να συνοδεύει τον Δράκουλα. Εεε, τον Saruman. Εεε, τον άνθρωπο με το χρυσό πιστόλι,τον αγαπημένο μας Sir Christopher Lee.Αλλά τελιά καταλήξαμε στη Σκωτσέζα Marie McDonald McLaughlin Lawrie ή, εν συντομία, Lulu, που ερμήνευσε ένα τραγούδι του -μαντέψτε- John Barry. Πρέπει να αναφέρουμε οπωσδήποτε, πως και ο Alice Cooper -ε ναι!- έγραψε ένα κομμάτι που έφερε τον ίδιο τίτλο για την ταινία, αλλά η πρόταση απερρίφθη. Το The Man with the Golden Gun του Barry αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους κριτικούς, ενώ και ο ίδιος ο συνθέτης το θεωρεί αποτυχία, λέγοντας πως δεν του είχε συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

10. The Spy Who Loved Me (1977) Ένα γλυκανάλατο τραγουδάκι ακολουθεί την πρώτη εμφάνιση του προσφάτως θανόντα Richard Kiel ως Jaws, ή στην ελεύθερη μετάφραση Σαγόνια.Η ήδη διάσημη τότε Carly Simon ερμήνευσε το Nobody Does It Better, το οποίο ήταν εν τέλει το πρώτο με διαφορετικό τίτλο από την ταινία όπου ακούγεται. Συνθέτης του ήταν ο Marvin Hamlisch, καθώς ο Barry δεν ήταν διαθέσιμος. Ολόκληρο το Soundtrack έχει disco χαρακτήρα, ενώ περιέχει και μια καινούρια- αντίστοιχη- εκδοχή του James Bond Theme που τιτλοφορείται Βond 77.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,