Αφιέρωμα: Γέλιο κονσέρβας σε κωμικές σειρές - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αφιέρωμα: Γέλιο κονσέρβας σε κωμικές σειρές

TV | 17-10-2014 |

Νέα σαιζόν ξεκίνησε και στα ξένα δίκτυα οι σειρές έχουν και πάλι την τιμητική τους. Ειδικά οι κωμωδίες. Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρεμιέρα της νέας κωμωδίας “Mulaney,” οι ηθοποιοί, οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι της σειράς, δηλώνουν υπέρμαχοι της επιστροφής στις παραδοσιακές αρχές του sitcom. Κι εδώ φαίνεται να τηρούν αυτή τους την αρχή. Όλα τα παραδοσιακά και δοκιμασμένα κωμικά συστατικά χρησιμοποιούνται: η σειρά βασίζεται στη ζωή ενός κωμικού με εκκεντρικούς γείτονες, έχει γυριστεί παρουσία κοινού και φ-υ-σ-ι-κ-ά σερβίρεται με δυνατά ηχογραφημένα γέλια.

Από τη δεκαετία του 1940, οπότε και επινοήθηκε ο θεσμός του ηχογραφημένου γέλιου στις κωμικές σειρές, η τηλεόραση έχει γεμίσει από αστεία που ακούγεται να “περνάνε στο κοινό” είτε είναι πετυχημένα είτε όχι.  Με το πέρασμα των δεκαετιών, τα χάχανα εδραιώθηκαν κι όσοι προσπάθησαν να τα αποποιηθούν βρέθηκαν με ευκολία εκτός τηλεοπτικού πεδίου. Σήμερα, σειρές όπως το “The Big Bang Theory” ή το “Two and a Half Men” διαχωρίζουν τη θέση τους και αρνούνται να καταφύγουν σε ηχογραφημένο γέλιο, αλλά κακά τα ψέματα, τα νούμερα τηλεθέασης δεν ψεύδονται: το γέλιο -έστω και στην κατεψυγμένη μορφή του- πουλάει όσο ποτέ. 

Δείτε περισσότερα για το γέλιο στις κωμικές σειρές και ένα περίεργο βίντεο για το πως θα ήταν το Βig Bang Theory χωρίς αυτό.