Οι 10 σειρές που θα θέλαμε να γίνονταν τρομερές ταινίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 10 σειρές που θα θέλαμε να γίνονταν τρομερές ταινίες

TV, Ειδήσεις | 24-10-2014 |

Τι συμβαίνει όταν η αγαπημένη σου σειρά γίνεται ταινία; Ενθουσιάζεσαι. Περιμένεις. Και ίσως να απογοητευτείς. Και με δεδομένο ότι η τηλεόραση όλο και “ανεβαίνει”, νομίζω ότι είναι μία καλή στιγμή να κάνουμε προβλέψεις, για το τι θα θέλαμε να δούμε να εγκαταλείπει την μικρή μας οθόνη, για να μετακομίσει στην πιο μεγάλη. Ξέρετε. Την ασημένια.

“The Newsroom”

The Newsroom Jeff Daniels

Ο δημιουργός, Aaron Sorkin ξέρει πως να πάρει μία ιστορία και να την αφηγηθεί με τον καλύτερο τρόπο, και στο κινηματογραφικό του τσεπάκι έχει ήδη “Social Network” και “Moneyball.

Αν γίνει ταινία, πράγμα το οποίο ψιθυρίζεται έντονα τον τελευταίο καιρό, οι fans θα λάβουν αυτό που περίμεναν, καθώς τελική σεζόν με μόνο 6 επεισόδια, δεν μπορείς να πεις ότι ικανοποιεί. Το υλικό το έχει. Τους πρωταγωνιστές τους έχει. Τους fans τους έχει. Οπότε, τι περιμένει; Δεν ξέρουμε. Αλλά ας ελπίζουμε.

 

“American Horror Story”

Angela Bassett in "American Horror Story: Freak Show" on FX

Σαν σειρά έχει επιτυχία. Γιατί να γίνει ταινία λοιπόν; Η απάντηση απλή. Για την πρόκληση. Και όχι για την πρόκληση του μέσου, αλλά για την ευκαιρία να προβληθεί μία διαφορετική αφήγηση για το είδος.

Αυτό που έχουν καταφέρει οι δημιουργοί, Murphy και Falchuk, δεν είναι μόνο ότι έχουν εξερευνήσει την αφήγηση πολλαπλών ιστοριών, αλλά έχουν αναζωπυρώσει την εκτίμηση του κοινού για το γκροτέσκο, σε αντίθεση με ωμότητα και την βία που παρουσιάζεται στο είδος. Αν μεταπηδήσει στο σινεμά, ίσως να δούμε κι άλλα πράγματα.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ, και περιηγηθείτε στο tvfreaks.gr για ακόμα περισσότερα τηλεοπτικά αφιερώματα.

Διαβάστε περισσότερα για: ,