Σε πλάνεψε η dolce vita ; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σε πλάνεψε η dolce vita ;

Ειδήσεις | 9-9-2014 |

Προσοχή Προσοχή. Ακολουθεί πωλητήριο ιστορικής σημασίας – δώσε βάση.

Στο χωριό Pescaglia της βόρειας Τοσκάνης, περίπου 100 χλμ έξω από την Φλωρεντία, βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Marcello Mastroianni. Η βίλα του μυθικού ηθοποιού δεν θα μπορούσε να μην είναι αντάξιά του. Χρονολογείται από το δέκατο όγδοο αιώνα (1700) και περιβάλλεται από μια δασική έκταση είκοσι τεσσάρων εκταρίων. Εκτός από την ενέργεια και την αίγλη όλου του ιταλικού σινεμά της δεκαετίας του ’60 που φιλοξενήθηκε σε αυτήν, η βίλα περιλαμβάνει, από πρακτικής επόψεως, έξι υπνοδωμάτια, παρεκκλήσι, πισίνα, πυργίσκο (!) και άλλους τέτοιους απλούς καθημερινούς χώρους. Το κτίσμα, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για τον Mastroianni, τώρα μπορεί να γίνει δικό σου προς 1.200.000 ευρώ. Ναι, πωλείται η βίλα και μάλιστα επίσημα, μετά και από σχετική ανακοίνωση σε ιταλικό “μεσιτικό” site.

villa

Όποιος πάρει την απόφαση να κάνει μια τέτοια επένδυση, θα έχει μια πραγματική ευκαιρία να ζήσει τη δική του dolce vita. Εντάξει, μπορεί να μην έχει μαζί του την Anita Ekberg να τσαλαβουτάει χαριτωμένα στο συντριβάνι της Fontana di Trevi, αλλά σίγουρα θα ενθουσιαστεί από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και την υποβλητική ατμόσφαιρα. “Μια βόλτα μόνο να κάνεις στους διαδρόμους, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Τσινετσιτά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάς ότι απ’ αυτό το σπίτι πέρασαν οι σημαντικότερες προσωπικότητες του κλασικού πλέον ιταλικού κινηματογράφου” αναφέρει ο υπεύθυνος του site.

Όσο για τον αλησμόνητο Marcello Mastroianni, αν και περιττό, ας σημειωθεί ότι υπήρξε ο αγαπημένος πρωταγωνιστής των ταινιών του Federico Fellini (La Dolce Vita, 8½) , του Pietro Germi (Divorzio all’italiana – Διαζύγιο αλά Ιταλικά), του Michaelangelo Antonioni (La notte – Hνύχτα) και του δικού μας μεγάλου Θόδωρου Αγγελόπουλου (O Μελισσοκόμος).

Η απόφαση για το πωλητήριο λήφθηκε από τις κόρες του μεγάλου ηθοποιού, Barbara και Chiara Mastroianni, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Κι επειδή μια δόση dolce vita είναι απαραίτητη, εδώ είναι η δική σου. Χωρίς να χρειαστεί να μπεις στο αεροπλάνο για τη γείτονα χώρα.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,