Βενετία μέρα 6η: η μέρα που ο Lars von Trier έσπασε τη σιωπή του (;) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βενετία μέρα 6η: η μέρα που ο Lars von Trier έσπασε τη σιωπή του (;)

Ειδήσεις | 2-9-2014 |

Έκτη μέρα του φεστιβάλ και το διαγωνιστικό τμήμα συνεχίζεται με μια ιταλική παραγωγή, αυτή του Ναπολιτάνου Mario Martone για τον Ιταλό ποιητή Giacomo Leopardi. Η ταινία Il giovane favoloso, είναι ένα biopic που επιδιώκει να κάνει το όνομα του ποιητή γνωστό εκτός των συνόρων της πατρίδας του.

Ο Giacomo Leopardi (Elio Germano) είναι ένα παιδί θαύμα, που μεγαλώνει υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα του, σε ένα σπίτι-βιβλιοθήκη. Εκεί μέσα μπορεί να διαβάσει τα πάντα για τον κόσμο, αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι έξω. Όσο πιο πολύ διαβάζει, τόσο περισσότερο λαχταρά να μπορέσει να ξεφύγει από το σπίτι που έχει γίνει η φυλακή του.

Διαβάστε περαιτέρω για την ταινία και δείτε το τρέιλερ.

il giovane favoloso

Η ημέρα συνεχίστηκε με το Director’s Cut του δεύτερου μέρους του αμφιλεγόμενου project Nymphomaniac του Δανού σκηνοθέτη που ομολογουμένως αγαπάμε να μισούμε. Ο σκηνοθέτης δεν ήταν παρών ούτε στην προβολή της ταινίας, αλλά ούτε και στη συνέντευξη Τύπου που την ακολούθησε, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε πως μας εξέπληξε.

Η έκπληξη όμως ήρθε μέσα από την αίθουσα Τύπου και πιο συγκεκριμένα από το tablet του ηθοποιού και πρωταγωνιστή του Nymphomaniac Stellan Skarsgard, μέσω του οποίου ο σκηνοθέτης απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, τις απαντήσεις στις οποίες μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Skarsgard.

Μέσα από τις απαντήσεις του, ο Δανός σκηνοθέτης χαρακτήρισε τον εαυτό του ως “μαζοχιστή” και επέμεινε πως η διαδικασία γυρίσματος του Nymphomaniac δεν του προσέφερε καμιά απολύτως νέα γνώση σχετικά με τις γυναίκες και τη γυναικεία σεξουαλικότητα. «Αν έμαθα τίποτα για τις γυναίκες; Όχι, ήδη ήξερα τα πάντα για αυτές,» δήλωσε ο κινηματογραφιστής, απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσους τον κατηγορούν για μισογυνισμό.

Ακόμη, μέσω αυτής της ιδιότυπης “συνέντευξης Τύπου”πληροφορηθήκαμε για το The House that Jack Built το νέο τηλεοπτικό project που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε αναλυτικότερα για τη συνέντευξη.

Διαβάστε τα πάντα για το Nymphomaniac.

FILM-BERLIN/

Τέλος, η μέρα είχε βραβεύσεις. Εντάξει, μία μόνο. Αυτή της ηθοποιού Frances McDormand, στην οποία απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο του φεστιβάλ “Persol Tribute to Visionary Honor” και το οποίο παρέλαβε η ίδια, εκπλήσσοντας τους πάντες μιλώντας άπταιστα Ιταλικά.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Alberto Barbera, είπε για την McDormand ότι αποτελεί “συνεπές όραμα της τέχνης και του κόσμου που είναι θετικό, και που έρχεται σε αντίθεση με το σύγχρονο σύστημα αρχών.”

Διαβάστε περισσότερα.

frances

Διαβάστε περισσότερα για: ,