Φεστιβάλ Βενετίας: Τα Βραβεία. Στον Roy Andersson ο Χρυσός Λέοντας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεστιβάλ Βενετίας: Τα Βραβεία. Στον Roy Andersson ο Χρυσός Λέοντας

Ειδήσεις | 6-9-2014 |

Μία από τις ομολογουμένως καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ, το A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence  το υπαρξιακό δράμα του Σουηδού Roy Andersson, κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τον Χρυσό Λέοντα. Όλοι οι νικητές. 

Δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ της Βενετίας στην σελίδα της ανταπόκρισης του Cinefreaks.

Ο Andersson περιχαρής όπως βλέπεται και στην φώτο παρέλαβε τον Λέοντα.

Ο Joshua Oppenheimer, κέρδισε το δεύτερο σε σειρά βραβείο της επιτροπής για το ντοκιμαντέρ του The Look of Silence, το οποίο ήταν για σχεδόν όλους η καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ, όμως πήγαινε πολύ για δεύτερη σερί χρονιά ο Λέοντας να πάει σε ντοκιμαντέρ, μετά το Sacro GRA πέρυσι. Ο Oppenheimer, παρουσιάστηκε με βιντεοκλήση από το Chicago, όπου βρισκόταν στο αεροδρόμιο καθώς δε μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ευχαρίστησε το Φεστιβάλ για την αναγνώριση και την προβολή των μηνυμάτων του ντοκιμαντέρ του. 

Όσον αφορά τις ερμηνείες το Hungry Hearts σάρωσε τα βραβεία. H ταινία κέρδισε και το αντρικό και το γυναικείο βραβείο με τον Adam Driver, γνωστό από την σειρά Girls να κερδίζει στους άντρες, λίγο πριν τον δούμε στο νέο Star Wars, ενώ στις γυναίκες κέρδισε όπως ήταν αναμενόμενο η Alba Rohrwacher μετά από μία συγκλονιστική ερμηνεία. Η  Rohrwacher είναι η αδερφή της σκηνοθέτη Alice Rohrwacher, και πρωταγωνιστούσε και στην ταινία της αδερφής της Wonders, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες πριν λίγους μήνες. 

2014-08-31T123259Z_2046345153_GM1EA8V1L0901_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE

Οι δύο νικητές των βραβείων ερμηνείας.

Στα υπόλοιπα βραβεία, το Ρώσικο The Postman’s White Nights, του Andrej Koncalovskij κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα για την σκηνοθεσία του.  

Το βραβείο “Marcello Mastroianni” για τον/την καλύτερο/η νεαρό/η ηθοποιό δεν θα μπορούσε παρά να δοθεί στον  Romain Paul από την ταινία  Le Dernier Coup de Marteauστην οποία όπως σας γράψαμε και χτες ο 14χρονος ηθοποιός εντυπωσίασε.

Το Βραβείο σεναρίου κατέληξε στην Ιρανή Rakhshan Banietemad και Farid Mostafavi για την ταινία της πρώτης Tales, με πολλούς να διαφωνούν για την συγκεκριμένη επιλογή, ενώ τέλος το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής δόθηκε στο τούρκικο Sivas, με το Cinefreaks να έχει αρκετές διαφωνίες και για αυτήν την επιλογή.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα βραβεία και το σχόλιο του Cinefreaks από την Βενετία αύριο.

Διαβάστε περισσότερα για: