Το "The Imitation Game" θα παραλάβει το τιμητικό Alfred P. Sloan Prize - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “The Imitation Game” θα παραλάβει το τιμητικό Alfred P. Sloan Prize

Βραβεία, Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 30-9-2014 |

Το Hamptons International Film Festival ανακοίνωσε ότι το “The Imitation Game” του Morten Tyldum θα παραλάβει το βραβείο Alfred P. Sloan Βραβείο Κινηματογράφου, ένα βραβείο που συνοδεύεται από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $20.000. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, έκανε πρεμιέρα στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride ενώ προβλήθηκε πρόσφατα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Toronto όπου και κέρδισε βραβείο κοινού (People’s Choice Award), που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στο Φεστιβάλ.

Το ίδρυμα εκ του οποίου παραδίδεται το βραβείο, πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και των οικονομικών, επέλεξε αυτήν την ταινία για να τιμήσει την ευαίσθητη και συγκινητική ματιά σε ένα λαμπρό μαθηματικό που όχι μόνο δημιούργησε το μοντέλο για τους σύγχρονους υπολογιστές αλλά και του οποίου οι δεξιότητες στο σπάσιμο κωδικών βοήθησε τους Συμμάχους να κερδίσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο“.

Ο αντιπρόεδρος του προγράμματος δωρεών του ιδρύματος Alfred P. Sloan Foundation, Doron Weber, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δίνουμε για 15ο έτος το βραβείο Sloan για τη συγκινητική ταινία του Morten Tyldum σχετικά με τον πρωτοποριακόκαι εκδιωγμένο- Alan Turing. Ο Turing ήταν ένας λαμπρός μαθηματικός με τεράστια συνεισφορά του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Οι δεξιότητές του ως κρυπταναλυτή ήταν αξιοσημείωτες και βοήθησε στο να κερδιθεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος από τους Συμμάχους, αλλά έπεσε θύμα διακρίσεων και πέθανε με τραγικό τρόπο. Πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να φέρουν αυτήν τη σημαντική ιστορία στην οθόνη, αλλά το “The Imitation Game είναι το πρώτο που πέτυχε και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τιμήσουμε αυτό το εντυπωσιακό κινηματογραφικό επίτευγμα“.

Το “The Imitation Gameθα προβληθεί στο HIFF στις 11 Οκτωβρίου. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τη χρήση της κρυπτογραφίας και της επιστήμης των υπολογιστών κατά το πέρασμα του χρόνου καθώς και τις επιπτώσεις του Turing στον τομέα. Στη συζήτηση θα λάβει μέρος η Janna Levin, καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας στο Barnard/Columbia και ο Dan Guido, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Trail of Bits, μιας εταιρείας ασφάλειας πληροφοριών, και της Hacker in Residence στhn Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες γι’αυτήν εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,