Το "Avatar" στην υπηρεσία της παλαιοντολογίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Avatar” στην υπηρεσία της παλαιοντολογίας

Ειδήσεις | 17-9-2014 |

Έχουμε ένα είδος μικρόσωμου ιπποπόταμου το οποίο πήρε το όνομά του από τον Mick Jagger, μία αράχνη από την Angelina Jolie, και έναν λεμούριο από τον John Cleese.

Υπάρχει λοιπόν λόγος οι επιστήμονες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την pop κουλτούρα για τις ανακαλύψεις τους; Κανένας απαντάμε εμείς. Τώρα σειρά είχε το Avatar να εμπνεύσει, καθώς ένα νέο είδος ιπτάμενου δεινοσαύρου παίρνει το όνομά του από την επιτυχία του James Cameron.

Μία ομάδα από την Κινέζικη Ακαδημία του Πεκίνου, ονόμασε ένα είδος πτερόσαυρου Ikrandraco avatar, εξαιτίας την ομοιότητας με τα ιπτάμενα πλάσματα της ταινίας. Το όνομα δόθηκε μετά την ανακάλυψη κάποιων απολιθωμάτων στην περιοχή Liaoning στην Κίνα, τα οποία δείχνουν ότι άνηκαν σε ένα πλάσμα με επέκταση στην κάτω γνάθο, όπως ακριβώς και στην ταινία.

Τα νέα ανακοινώθηκαν σε συνέδριο παλαιοντολογίας στην Κίνα, με τους επιστήμονες να αστειεύονται ότι σε αντίθεση με την ταινία, κανείς δεν θα μπορούσε να καβαλήσει αυτά τα όντα, και ότι η πιθανότητα να ήταν μπλε είναι ελάχιστη.

Διαβάστε περισσότερα για: