Θες να χάσεις κιλά; Σταμάτα να βλέπεις, Michael Bay - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Θες να χάσεις κιλά; Σταμάτα να βλέπεις, Michael Bay

Ειδήσεις | 5-9-2014 |

Διότι πέρα από τύφλωση με τα απανωτά light flares στις ταινίες του, ο Bay σου προκαλεί και βουλιμία. Αν νομίζετε ότι αστειεύομαι, διαβάστε παρακάτω.

Το τμήμα “Food and Brand” του πανεπιστημίου του Cornell στις ΗΠΑ έκανε έρευνα και ανακάλυψε οι θεατές που παρακολουθούν περιπέτειες, και δει φαντασίας με εφέ και δεν συμμαζεύεται, τρώνε παραπάνω από τους υπόλοιπους. Το πείραμα έγινε με 2 group. Το ένα παρακολούθησε το “The Island”, του Michael Bay από το 2005, και το δεύτερο παρακολούθησε το “The Charlie Rose Show”, το οποίο είναι ένα talk show χαμηλών ταχυτήτων.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 98 σπουδαστές οι οποίοι δέχτηκαν την πρόσκληση, και τους δόθηκε ένα πλήρες stock από σοκολάτες, μπισκότα, φρούτα, για την 20λεπτη προβολή του υλικού. Το 1/3 παρακολούθησε το “The Island”, θυμάστε με Ewan McGregor και Scarlett Johansson, με ήχο. Το δεύτερο 1/3 το παρακολούθησε χωρίς ήχο, και η τελευταία ομάδα παρακολούθησε το talk show.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρώτη ομάδα των θεατών, αυτοί με το “The Island” με ήχο, κατανάλωσαν 98% περισσότερο φαγητό καταναλώνοντας 65% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που είδαν το talk show.

“Είναι κάτι που το παρατήρησα και μόνος μου προ έρευνας. Όταν πάω στο σινεμά και βλέπω ταινία που πραγματικά απολαμβάνω το ποπ κορν μου εξαφανίζεται χωρίς να το καταλάβω. Αλλά αν η ταινία δεν μου αρέσει πολύ, προσέχω περισσότερο τι τρώω.” δήλωσε ο ερευνητής Aner Tal στις Los Angeles Times.

Όσοι παρακολούθησαν την ταινία χωρίς ήχο, έφαγαν 36% περισσότερο φαγητό καταναλώνοντας 46% περισσότερες θερμίδες από τους θεατές του “Rose”, πράγμα που σημαίνει ότι ο ήχος είναι ακόμα ένας παράγοντας. Επίσης, ρόλο παίζει και το μοντάζ. Όσα περισσότερο τα πλάνα και οι εναλλαγές τους, τόσο μεγαλύτερη και η επιθυμία για κατανάλωση φαγητού.

Συμβουλή των ερευνητών: Προτείνουν όσοι έχουν τη συνήθεια να τρώνε στο σινεμά να επιλέγουν υγιεινά τρόφιμα, καθώς στην πλειοψηφία τους οι θεατές μπορούν να φάνε το οτιδήποτε χωρίς να δίνουν σημασία.

Διαβάστε περισσότερα για: