Terrence Malick, και τα γεγονότα για τις επόμενες 3 ταινίες του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Terrence Malick, και τα γεγονότα για τις επόμενες 3 ταινίες του

Ειδήσεις | 9-9-2014 |

Από το 1973 και το ‘Badlands’, μέχρι το 2011 και το ‘Tree of Life’, ο Terrence Malick είχε σκηνοθετήσει μόνο 5 ταινίες, πριν μας εκπλήξει με την ταχύτητα που εξέδωσε το ‘To The Wonder’, το 2012. Τώρα και σε ηλικία 70 ετών, ο Malick σκέφτεται να αυξήσει την παραγωγικότητά του με τρεις ταινίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στο στάδιο μετά την παραγωγή, και ένα ντοκυματαίρ το οποίο ετοιμάζει εδώ και χρόνια.

Όπως κάθε δουλειά του Malick, έτσι και οι καινούριες του ταινίες χαρακτηρίζονται από πλήρη μυστικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί το συνεργείο του σκηνοθέτη είναι μικρό και εξαιρετικά πιστό, και πάντα οι ηθοποιοί του δεν γνωρίζουν πιο από τα αυτοσχεδιαστικά κομμάτια των γυρισμάτων θα προστεθούν στο τελικό προϊόν.

Σε ό,τι αφορά τα τελευταία του project, τα δύο θα απαρτίζονται από λαμπρό cast ηθοποιών, και το τρίτο θα βγει στις αίθουσες όταν ξεπεραστούν κάποια νομικά κολλήματα.

Τι ξέρουμε λοιπόν για τις επόμενες δουλειές του σκηνοθέτη;

1. ‘Knight of Cups’ και το άτιτλο ακόμα project που γυρίστηκε στο Austin, του Τέξας, δεν θα αποτελούν κοινή ιστορία. 

Όταν ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2011 ότι ο Malick θα γυρίσει τις ταινίες του τι μία μετά την άλλη, ταινίες με ανταλλαγή κοινών ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Christian Bale, Natalie Portman και Cate Blanchett, υπήρξαν φήμες ότι οι ταινίες συνδέονται.

Μία από τις δυνατότερες συνδέσεις, θα αποτελούσε ο Bale, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί στο ‘Knight’, και ήταν ο πρώτος που είδαν να γυρίζει σκηνές στο Austin. Ο Bale από την άλλη δήλωσε ότι ενώ στην πρώτη ήταν παρόντας σε όλη την διαδικασία των γυρισμάτων, στην δεύτερη γύρισε μόνο κάποιες σκηνές, πράγμα που για τα δεδομένα του Malick, μπορεί και να σημαίνει πλήρη απουσία του Bale, από την ταινία.

2. Τι ξέρουμε για το ‘Knight of Cups’.

Θα είναι μία ιστορία για έναν άντρα, τους πειρασμούς, την δημοσιότητα και την άνοδο. Η παραγωγός Sarah Green επιβεβαίωσε ότι η ταινία αφορά την σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία του LA, με τον Bale να ενσαρκώνει έναν σεναριογράφο με κατάθλιψη, με Portman, Blanchett, Isabel Lucas, Joe Manganiello, Wes Bentley, Joel Kinnaman, Antonio Banderas και Freida Pinto να ολοκληρώνουν το cast.

3. Θα δούμε το ‘Knight’ φέτος;

Έχει ολοκληρώσει την παραγωγή του πριν από δύο χρόνια, αλλά για τον σκηνοθέτη είναι λίγος χρόνος. Με δεδομένο πάντως ότι και στο φεστιβάλ του Βερολίνου, αλλά και σε αυτό των Καννών, διέρρευσαν φωτογραφίες από το τελικό υλικό.

4. Η ατιτλοφόρητη ακόμα ταινία, αφορά την αγάπη, τα ερωτικά τρίγωνα, και τη μουσική. 

Η ταινία θα περιλαμβάνει δύο ερωτικά τρίγωνα και μία ιστορία σεξουαλικής εμμονής με φόντο την μουσική σκηνή του Austin.

Και τώρα κρατήστε σημειώσεις. Ο Ryan Gosling έχει σχέσεις με Cate Blanchett και Rooney Mara, ενώ ο Michael Fassbender έχει σχέσεις με Rooney Mara και παντρεύεται με την Natalie Portman.

Η μουσική θα παίξει σημαντικό ρόλο. Η Mara τραγουδά Patti Smith, ο Bale θα παίξει bongos με τους The Fleet Foxes και ο Val Kilmer τραγουδάει με τους The Black Lips, καθώς κόβει τα μυαλά του με ένα μαχαίρι.

Δείτε και το βίντεο, και παρακαλώ να είστε παρατηρητικοί:

5. Η δεύτερη ταινία, είναι ολοκληρωμένη;

Δεν τον γνωρίζουμε. Η πιθανότητες λένε ότι οι ταινίες θα βγουν μαζί, αλλά σε πιο στάδιο βρίσκεται η ταινία, είναι άγνωστο.

6. O Malick δουλεύει χωρίς σενάριο. 

Τουλάχιστον αυτό είναι γνωστό. Αλλά ας αφήσουμε τον Banderas να απαντήσει, μιας και παίζει και αυτός στο “Knight” :“Θυμάμαι που πήγα το πρωί στο γύρισμα, με φώναξε και μου λέει, ‘Antonio, συγνώμη που δεν σου έστειλα το σενάριο. Ξέρεις γιατί δεν στο έστειλα;’. Απάντησα όχι. ‘Ξέρεις, δεν υπάρχει σενάριο. Θα δουλέψουμε καθώς θα προχωράμε. Δημιουργώ ταινίες κατά την διάρκεια. Έχω έναν κεντρικό χαρακτήρα και συγκεκριμένες ιδέες, και τον βάζω σε διαφορετικές καταστάσεις της ζωής. Ο τύπος απλά προσπαθεί να είναι ένα σφουγγάρι και να απορροφήσει τα πάντα που βλέπει γιατί είναι καλλιτέχνης. Έτσι, τραβάω πολλά πράγματα, και δεν ξέρω τι θα μοντάρω στο τέλος, γιατί αν χρησιμοποιήσω τα πάντα θα κάνω ταινία διάρκειας μίας εβδομάδας. Αλλά σε καλώ να παίξεις. Να αισθανθείς ελεύθερος. Έχεις αυτόν τον 9σέλιδο μονόλογο. Μπορείς να ξεκινήσεις και από την μέση αν θέλεις. Θα πάρουμε πλάνα από πολλές τοποθεσίες. Από την πισίνα, από την αίθουσα χορού, από τον κήπο. Οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε την υποκριτική. Αν έχεις οποιαδήποτε ιδέα, κάν’ την.’

7. Μην ξεχνάτε το ντοκυμανταίρ. 

Αν έχετε δει το ‘Tree of Life’, θα θυμάστε σίγουρα το απόσπασμα για την δημιουργία της ζωής. Για να το δημιουργήσει αυτά τα οπτικά εφέ, ο Malick, ο οποίος δεν είναι υπέρμαχος του CGI, επιστράτευσε τον Douglas Trumbull (2001: A Space Odyssey, Close Encounters of the Third Kind, Blade Runner) ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί, για να δουλέψει μαζί με τον υπεύθυνο οπτικών εφέ της τριλογίας του Matrix, Dan Glass. Το αποτέλεσμα χαροποίησε τον Malick, και έτσι διεύρυνε την συνεργασία για την δημιουργία του Voyage of Time, το οποίο περιγράφεται σαν γιορτή για την Γη, προβάλλοντας την γέννηση του σύμπαντος, μέχρι την τελική του καταστροφή.

Θα βγει το 2017, την αφήγηση θα κάνει ο Brat Pitt, και επιτέλους ολοκληρώνει την ιδέα του σκηνοθέτη που την έχει από το 1970.

Αυτά τα ολίγα.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,