Ποιες ταινίες θα στείλουν στα φετινά όσκαρ η Σερβία και η Κροατία; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ποιες ταινίες θα στείλουν στα φετινά όσκαρ η Σερβία και η Κροατία;

Ειδήσεις | 9-9-2014 |

Η Σερβία και η Κροατία ανακοίνωσαν τις υποβολές τους για το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 87η Απονομή των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα γνωστά σε όλους μας Όσκαρ.

Η επιλογή της Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τεχνών και Επιστημών της Σερβίας είναι το φιλμ του Dragan Bjelogrlić See You in Montevideo. Η ταινία, σε παραγωγή της σερβικής Intermedia Network, στην οποία συμμετέχει ο Αμερικανός ηθοποιός Armand Assante, είναι η ιστορία της συμμετοχής της γιουγκοσλαβικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930 στην Ουρουγουάη. Πρόκειται για το σίκουελ του Montevideo, Taste of a Dream του Bjelogrlić, επιλογή της Σερβίας για το ίδιο όσκαρ το 2011.

Τα δύο αυτά φιλμ έχουν κόψει συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο εισιτήρια στη χώρα τους, με το δεύτερο να μετρά ήδη 498.500 εισιτήρια και εισπράξεις που φτάνουν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ο Σύλλογος Κροατών Κινηματογραφιστών επέλεξε το φιλμ του Tomislav Mrsic Cowboys [+],μια διασκευή ενός εξαιρετικά δημοφιλούς θεατρικού έργου που προσέλκυσε πάνω από 100.000 θεατές στη χώρα. Η ταινία, παρόλα αυτά, σε παραγωγή της εταιρίας Kabinet, δεν ήταν τόσο επιτυχής, κόβοντας μόλις 33.471 εισιτήρια, και με εισπράξεις συνολικού ύψους 118.833 ευρώ.

Cowboys του Tomislav Mršić

Cowboys του Tomislav Mršić

Διαβάστε περισσότερα για: