Ο Joseph Gordon-Levitt, στην βιογραφία του Edward Snowden, δια χειρός Oliver Stone - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Joseph Gordon-Levitt, στην βιογραφία του Edward Snowden, δια χειρός Oliver Stone

Ειδήσεις | 24-9-2014 |

O Joseph Gordon-Levitt συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην βιογραφία εκείνου που έβγαλε στην δημοσιότητα το σκάνδαλο με την NSA, Edward Snowden, με τον Oliver Stone να σκηνοθετεί και να γράφει και το σενάριο, όπως σας είχαμε πει και τον περασμένο Ιούνιο. (δείτε το άρθρο εδώ).

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την συμμετοχή του δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, αλλά και οι δύο πλευρές επιθυμούν την συνεργασία. Η ταινία θα ονομάζεται “The Snowden Files”, είναι βασισμένη στο ομώνυμο άρθρο της Guardian,  και η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2015.

Η ταινία από ό,τι φαίνεται θα αντλήσει πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές: Από το βιβλίο “The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man”, του δημοσιογράφου της Guardina, Luke Harding, και από το “Time of the Octopus”, γραμμένο από τον δικηγόρο του Snowden, Anatoly Kucherena. Ο Stone πρόσφατα εξασφάλισε τα δικαιώματα και για τα δύο βιβλία.

Ο Snowden, μετά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα παρακολούθησης της NSA σε όλο τον κόσμο, και δει σε στελέχη κυβερνήσεων παγκοσμίως, ζήτησε και πήρε άσυλο στη Ρωσία, αλλά σε περίπτωση που επιστρέψει στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Η ταινία του Stone, ενδέχεται να ανταγωνιστεί άλλη μία με παρόμοιο θέμα, το “No Place to Hide“, το οποίο θα είναι βασισμένο στο βιβλίο του Glenn Greenwald, ενός δημοσιογράφου στον οποίο ο Showden εμπιστεύθηκε πολλά από τα αρχεία του τον Ιούνιο του 2013. Αυτή η ταινία έχει σαν παραγωγούς αυτούς του James Bond, Michael Wilson και Barbara Broccoli, αλλά μάλλον η εκδοχή του Stone θα βγει πρώτη στις αίθουσες.

Ο Gordon-Levitt, 33, πάντως μας έχει συνηθίσει σε ασυνήθιστους ρόλους. Σας θυμίζουμε, Looper, The Dark Knight Rises, 50-50, (500) Days of Summer, Don Jon, το οποίο και σκηνοθέτησε, και ετοιμάζει το βιογραφικό The Walk.

Ο Stone από την άλλη έχει μέγιστη εμπειρία σε βιογραφικά και πολιτικά film: JFK, Nixon, Platoon, Born on the Fourth of July, Heaven & Earth, και W.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,