Ο απρόσεκτος Viggo Mortensen, και το κάψιμο της Kirsten Dunst - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο απρόσεκτος Viggo Mortensen, και το κάψιμο της Kirsten Dunst

Ειδήσεις | 29-9-2014 |

Η δημιουργική ομάδα του “The Two Faces Of January” βρέθηκε ολόκληρη σε ένα event για την πρεμιέρα της ταινίας στο “Μεγάλο Μήλο”, aka Νέα Υόρκη, και έτσι μάθαμε διάφορα ενδιαφέροντα για την ταινία, αλλά και για την απροσεξία του Viggo Mortensen, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της συμπρωταγωνίστριάς του, Kirsten Dunst.

Η ταινία πρόκειται για διασκευή της νουβέλας της Patricia Highsmith, και ακολουθεί ένα ζευγάρι, (Viggo Mortensen και Kirsten Dunst), οι οποίοι κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, το 1962,  γνωρίζουν έναν Αμερικάνο (Oscar Isaac), ο οποίος ερωτεύεται την Dunst, και εμπλέκεται στο δράμα του ζευγαριού.

Ο Hossein Amini, ο οποίος έγραψε το σενάριο (και πριν από αυτό το ‘Drive’), εξηγεί γιατί τα “Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου”, ήταν η επιλογή του για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά.

“Αποφάσισα στο πανεπιστήμιο, ότι αυτό θα είναι το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήμουν έτοιμος για αυτό 20 χρόνια πετά. Ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ήταν πάντα αυτό που ήθελα να σκηνοθετήσω όταν θα έβρισκα την ευκαιρία, αλλά ποτέ δεν την έβρισκα, μέχρι που εμφανίστηκε ο Viggo και έκανε την παραγωγή”, δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Ο Amini δηλώνει φανατικός της δεκαετίας του 60, μέσα στο βιβλίο:”Υπήρχε αθωότητα. Στην Αμερική ο Κένεντι είναι ζωντανός, και όλα πηγαίνουν καλά μεταπολεμικά. Κάτι υπάρχει για αυτούς τους Αμερικανούς σε μία ξένη χώρα, εκείνη την περίοδο, που σίγουρα με τράβηξε σε αυτούς”. 

Πριν τελειώσει όμως η συνέντευξη η Dunst πρόλαβε να μοιραστεί μία εμπειρία της από τα γυρίσματα:“Ο Viggo με έκαψε με έναν αναπτήρα. Έπρεπε να δώσει φως στην σκηνή που λιποθυμώ. Είχε έναν αναπτήρα αναμμένο, άφησα το χέρι μου κάτω, και ακόμα έχω σημάδι. Έκλαιγε και δεν ήθελα να χαλάσω τη σκηνή. Έτσι κάηκα.”

Βρε Viggo, βρε Viggo.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,