Φινάλε για τις Νύχτες Πρεμιέρας - Οδηγός Κυριακής 28-9 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φινάλε για τις Νύχτες Πρεμιέρας – Οδηγός Κυριακής 28-9

Φεστιβάλ | 28-9-2014 |

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, κι έτσι αναπόφευκτα και η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή που χάρισε την λάμψη της στις τελευταίες έντεκα Αθηναϊκές νύχτες, θα ρίξει αυλαία απόψε, όχι όμως πριν προλάβει να δώσει ένα θεαματικό φινάλε.

GONE GIRL

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Odeon Opera 1 και στην απονομή των βραβείων (19:30)  που θα κλείσει με την προβολή του πολυαναμενόμενου “Gone Girl”, του DavidFincher. Όσοι έχετε προμηθευτεί την ειδική πρόσκληση, συγχαρητήρια! Ανήκετε στους τυχερούς που θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό θρίλερ με τη σφραγίδα του αγαπημένου δημιουργού… Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένετε ως την άλλη βδομάδα που θα ξεκινήσει η κανονική διανομή της ταινίας στις αίθουσες.

Βέβαια ελάχιστοι θα μπορέσετε να το δείτε, οπότε ας πάμε να δούμε και τις υπόλοιπες ταινίες της μέρας. Στις 20:15 στον Δαναό έχουμε το Life of Riley (Aimer, boire et chanter) που είδαμε στο διαγωνιστικό της Berlinale. To 20000 μέρες στη γη επαναπροβάλλεται στον Δαναό στις 21:30, ενώ λίγο πριν στις 18:00 μπορείτε να δείτε το πολύ καλό ντοκιμαντέρ Cathedrals of Culture, που θα σας μεταφέρει στα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Στις 17:00 στο Ιντεάλ, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Maidan, το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις Κάννες για τις Ουκρανικές διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου που οδήγησαν την Ουκρανίας στη κατάσταση που όλοι ξέρουμε. Το ντοκιμαντέρ, όπως σας είχαμε γράψει και από τις Κάννες, θέλει αρκετή υπομονή και δεν μας ικανοποίησε καθώς δεν απαντά τα ερωτήματά μας για την Ουκρανική κρίση. Τέλος στις 20:00 στο Ιντεάλ προβάλλεται το Appropriate Behavior για το Πανόραμα.

7C7A4532

Τώρα όσο αφορά τα βραβεία, από τις έντεκα ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού που απολαύσαμε, οι Cinefreaks ξεχώρισαν κυρίως τα: “71‘”, “Oχυρό Τίλντεν» και «Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος» που μάλλον διεκδικεί δυνατά και το βραβείο κοινού.  Ελπίζουμε κάποιο από αυτά να φύγει με τη Χρυσή Αθηνά και να το ξαναδούμε στις 23:15 όπου θα επαναπροβληθεί η νικητήρια ταινία!

Δείτε όλο το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα για: