Νύχτες Πρεμιέρας - Οδηγός Σάββατο 27/9 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας – Οδηγός Σάββατο 27/9

Φεστιβάλ | 27-9-2014 |

“Δυο μέρες μόνο” (για την ακρίβεια δύο νύχτες) ακόμα έμειναν μέχρι να ρίξει την αυλαία του το δημοφιλές κινηματογραφικό φεστιβάλ που εδώ και μια 20ετία δίνει χρώμα στον Αθηναϊκό Σεπτέμβρη.  Δεύτερο και τελευταίο Σαββατόβραδο για τις νύχτες πρεμιέρας σήμερα λοιπόν, κι οι ιθύνοντες του φεστιβάλ ακόμα δεν εξάντλησαν τα γερά χαρτιά τους. Αρκετές πρεμιέρες διεκδικούν και σήμερα την παρουσία των σινεφίλ κι εμείς ξεχωρίσαμε τις εξής:

Remake” (18:30, Ιdeal) : Σουηδικό αισθηματικό δράμα, που υιοθετεί τη «γυναικεία οπτική» με την κυριολεκτική έννοια του όρου, καθώς η ταινία αποτελείται κυρίως από υποκειμενικά πλάνα της πρωταγωνίστριας.

1680x788xremake.jpg,qitok=ZUUpckoO.pagespeed.ic.QjGC_GpXUd

Respire” (20:30, OdeonOpera 1) Η Melanie Laurent, η πρωταγωνίστρια που αγαπήσαμε σε ταινίες όπως “The Beginners” & “Inglorius Bastards”, περνάει για δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα και μας παραδίδει ένα φορτισμένο δράμα – σπουδή πάνω στην γυναικεία εφηβική σεξουαλικότητα.

482ff3b8ebc0bd779d519f9267d790e5

Η Εξαφάνιση της Elinor Rigby”: Αδιαμφισβήτητα το κινηματογραφικό γεγονός της μέρας, καθώς το φιλόδοξο ντεμπούτο του NedBenson, εκτός ότι διαθέτει τους superstars Jessica Chastain και James McAvoy στο cast, επιχειρεί κάτι πολύ πρωτότυπο για τα δεδομένα της κινηματογραφικής αφήγησης αλλά και της κινηματογραφικής διανομής. Χωρίζει την ιστορία του σε δύο ταινίες και ξετυλίγει την δράση στη καθεμία, αυστηρά μέσα από την οπτική του ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών του. Στις 19:30 λοιπόν στο Ideal θα απολαύσουμε την ιστορία μέσα από τα μάτια εκείνου και στις 21:30 θα δούμε τα πράγματα από τη μέρια της.

Disappearance+Eleanor+Rigby+Photocall+67th+TWZJnIPyFiul

«Η Αμπέθαντη» ( Ideal, 23:45) Λατρεύουμε την Aubrey Plaza και θα πηγαίναμε να τη δούμε ακόμα κι αν έπαιζε σε arthouse, πειραματικό, διώρο, σιωπηλό μονοπλάνο με θέμα το κοίταγμα του τοίχου. Ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για μας, αφού το «Life After Beth» είναι μια cult, κωμωδία τρόμου που σαν είδος, το λατρεύουμε επίσης. Mην ξεχάσουμε να αποδώσουμε και τα εύσημα στην εταιρεία διανομής, για το χαριτωμένο λογοπαίγνιο στον ελληνικό τίτλο που κόντρα στον κανόνα, αυτή τη φορά νικάει σε χιούμορ τον πρωτότυπο.

life-after-beth

Ενδιαφέρον επίσης φαίνεται και το φουτουριστικό θρίλερ “I-Origins” από τον σκηνοθέτη Mike Cahill, που το 2011 έκανε ένα άκρως ελπιδοφόρο ντεμπούτο με το πολύ ιδιαίτερο “Another Earth”.

13901-3

Διαβάστε περισσότερα για: